10/11/2021 : Regionaal Sales Event Zuid Nederland

Het tweede regionaal Sales Event van 2021 werd op de High Tech Campus in Eindhoven georganiseerd. SMA Zuid zat hiermee op een schitterende en innovatieve locatie. Wegens de coronamaatregelen was helaas maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk. Het was duidelijk te merken dat de aanwezigen elkaar langere tijd niet gezien en gesproken hadden. Alle beschikbare kaartjes waren “verkocht”. De moderator van deze middag was Glenn Timmer. Glenn won in het begin van het jaar de landelijke verkiezingen van de Young Sales Professional en is in het dagelijks leven werkzaam bij schoonmaakbedrijf Asito. Glenn was hiermee een ervaringsdeskundige voor de drie kandidaten die deze middag met elkaar de strijd aan zouden gaan om te komen tot de winnaar van de Young Sales Professional van Zuid Nederland. Na het welkomstwoord van regiovoorzitter Roel van Tongerlo kon het programma van start gaan.

Leren van Brainport Eindhoven

 

Emiel Kuijpers van Brainport Eindhoven was de eerste spreker van de middag. Emiel noemde zichzelf een merkenbouwer. 2021110 SMA Sales Event Zuid Emiel KuijpersIn zijn verhaal nam hij de zaal mee hoe hij het merk voor zijn huidige werkgever heeft weten te laden. Na kort stil te hebben gestaan bij de historie kwam hij met een aantal voorbeelden waarmee hij dit gedaan had. Hij noemde o.a.  de samenwerking met de TU Eindhoven als ook die met voetbalclub PSV. Hij gaf aan hier volgens een viertal vaste stappen te hebben gewerkt. Deze zagen er als volgt  uit :

  1. Maak het verhaal;
  2. Bied een podium;
  3. Vertel het de wereld;
  4. Maak Fans;

In het afsluitende deel maakte Emiel nog een aantal dwarsverbanden tussen zijn traject en een salestraject. Er waren opvallend veel parallellen te maken.

Nederlands kampioen Pitchen

 

Het was vervolgens de beurt aan de drie kandidaten om hun pitch voor het publiek te houden. Dit jaar stonden Roderick 2021110 SMA Sales Event Zuid Tom UildriksStandaart (KPN), Kevin Houdijk (CWS) en Niels van Eekelen (Scania Nederland) op het podium. Na hun verhalen was het de beurt aan Tom Uildrik. De Nederlands kampioen Pitchen. Hij begon zijn verhaal met een mooie oneliner, namelijk dat een pitch geen monoloog is maar de start van een dialoog. Hij lichtte dit vervolgens toe aan de hand van de 5 D’s van pitchen:

  • Doelgroep
  • Dreun
  • Diepte
  • Dááág
  • Doen

Winnaar Young Sales Verkiezing SMA Zuid

 

Op het einde van de middag vroeg Glenn de drie kandidaten terug op het podium. Dit samen met de winnaar van SMA Zuid 2021110 SMA Sales Event Zuid Niels van Eekelenvan vorig jaar Sophie Baars. Zij gaf de kandidaten mee om vooral van de reis te genieten. Dat had zij vorig jaar zeker gedaan. Daarna kwam juryvoorzitter Wendy Freriks het podium op. Ze zei dat het een zware klus voor hen was geweest om uit deze drie toppers een winnaar te moeten kiezen. Na veel onderlinge discussie kon ze melden dat Niels van Eekelen van vrachtwagenbouwer Scania als nummer één uit de bus was gekomen. Ze gaf aan dat de jury met name onder de indruk was van zijn kennis, professionaliteit en voor zijn structuur van werken. Dit laatste had wat hen betreft de doorslag gegeven omdat het een atypische manier van werken is voor de gemiddelde sales professional. Niels had de jury daarnaast vertelt reeds als klein kind liefde te hebben voor vrachtwagens en daarom erg blij te zijn met zijn huidige werkgever. Deze passie was zeker door de jury ervaren. Roderick werd door Wendy als nummer twee vermeld en de rij werd afgesloten door Kevin. Wendy benadrukte ter afsluiting nogmaals dat het niveau erg hoog was waardoor ze zeker wist dat Roderick zeker nog een kans zou maken om het tot Noordwijk te brengen. Glenn sloot de inspirerende middag af en wees de bezoekers er nog op dat aansluitend genoten kon worden van een lichtshow buiten op de High Tech Campus. Daarnaast hoopte hij iedereen weer te ontmoeten op de landelijke verkiezing in Noordwijk. Op 10 maart.

Helaas was dit het laatste regionaal sales event dat in deze vorm dit jaar door kon gaan. Een paar dagen na deze sessie werden er nieuwe maatregelen aangekondigd. Hierdoor konden SMA Oost en Noord niet doorgaan. De verkiezingen hebben we wel kunnen laten plaatsvinden waardoor we in deze twee regio’s een winnaar hebben. De winnaar van Oost Nederland is Mike van Koppenhagen van Eplan Software & Service. Tyrone Faber van Hamilton Bright was degene die er met de winst bij SMA Noord vandoor ging. 

Voor een sfeerimpressie zijn er foto’s gemaakt op het SMA Sales Event Zuid Nederland.

 

Sales motto's

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen

Diana Smith

Business Development Partner

“It takes two to tango”

Meer lezen