10 vragen aan Gertia Kragt

Gertia Kragt

Senior Accountmanager voor Hypotheken & Consumptief Krediet

Nationale Nederlanden

Wie is Gertia

Geboren in Arnhem en daar lang en met veel plezier gewoond. Nadat ik mijn man heb ontmoet in 2006, hebben we op diverse plaatsen in Nederland gewoond. Een aantal jaar in Noordwijk aan Zee, op Scheveningen en nu op de bodem van de zee in de Noordoostpolder Emmeloord. En wij hebben nog een mooie vakantieplek: een boot die in het centrum van Sneek ligt. Ik ben een vrolijke, optimistische vrouw die geniet van het leven met man & familie, vrienden en van de mensen met wie ik werk…. En zeker ook van een drankje (wijn) en hapje(s) …. In die zin zeker Bourgondisch!

Wat doet Gertia

Sinds 2002 werk ik bij Nationale-Nederlanden Bank als Senior Accountmanager voor Hypotheken & Consumptief Krediet en bedien ik de grote accounts en specials. Tevens werk ik veel mee aan allerlei projecten binnen NN als vertegenwoordiger van Sales onze stem te laten horen.. Wij zijn de oren en ogen van buiten naar binnen. Vanaf het begin ben ik al werkzaam in de Financiële Dienstverlening en nog steeds met erg veel plezier, ongeacht de vele uitdagingen (dus kansen) de afgelopen jaren in de markt.  In de vrije tijd en het seizoen hou ik van varen met de boot, lekker thuis of uit eten, bioscoop, uitgaan, paar dagen naar een andere stad etc.

Wat wilde je vroeger worden

Als echt paardenmeisje vroeger kan het niet anders dat ik als kleine dame dacht later ‘iets’ met paarden te gaan doen. Dat is dus iets anders gelopen. Maar vanaf het begin heeft de sales en financiële dienstverlening mij getrokken en zeker bij een mooie organisatie als Nationale-Nederlanden.

Hoe ben je in de sales terecht gekomen? 

In de horeca vroeger als bijbaan is de eerste ’sales’ begonnen en het contact met mensen is nog steeds iets waar ik elke dag volop van kan genieten. Ik heb het altijd leuk gevonden om de juiste verbinding te creëren met mensen en met afdelingen om samen er het beste uit te halen.

Wat vind je het leukste aan sales?

Ik wil graag uitblinken als we het hebben over out performen, excellente dienstverlening… wat ik ook veel meeneem naar onze interne organisatie waar het ook heel leuk is om vanuit sales onze ervaringen hierin te delen. Samenwerken is een must … samen zijn wij veel sterker en weten wij meer.

 Van welke fout heb je het meeste geleerd? 

Het klinkt vast standaard; maar je leert van alle fouten privé en/of zakelijk, anders is de fout helemaal voor niets geweest 😉 Zonder fouten probeer je nooit iets nieuws en opereer je aan de veilige kant en wat dat betreft ga ik een nieuwe uitdaging of het opzoeken van een grens zeker niet uit de weg. Just do It … wordt wel vaker over mij gezegd door collega’s. Bang voor een verandering ben ik nooit.

Hoe volg je de ontwikkelingen op het vakgebied Sales? 

Naast de diverse jaarlijkse opleidingen om actief te mogen blijven werken binnen de financiële dienstverlening, ben ik Financieel Planner gecertificeerd en heb ik vorig jaar een Sales Leadership afgerond bij Euris. Een echte aanrader om te zien waar we nu staan met Sales en heel leerzaam om te vernemen waar ook andere branches tegen aanlopen.  Door en via deze opleidingen blijf ik uitvoerig op de hoogte van de sales en veranderingen in de markt en daar krijg ik alleen nog maar meer energie van.

Met wie zou je een dag willen ruilen?

Eigenlijk met niemand. Ik ben zeer tevreden & gelukkig zakelijk en privé en geniet van vandaag en elke dag die komen gaat. Doordat ik veel samenwerk met andere afdelingen en MT leden zou ik het stiekem wel leuk vinden om een dag te willen ruilen met onze directeur Hypotheken & CK, Sitske Mauritsz. Om te zien en horen wat er de hele dag in haar hoofd afspeelt. Dan krijg ik misschien een nog beter beeld van wat er zich allemaal afspeelt en het is ook zeker leerzaam voor mij 😊

Welke vraag is je niet gesteld? 

Haha heel veel vragen; maar mocht je dit lezen en een vraag willen stellen, ben je zéér welkom.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen