10 vragen aan Mariëlle Stengs-van Ruth

20210521 10 vragen aan Marielle Stengs van Ruth

 

Naam : Mariëlle Stengs-van Ruth

Functie : Teammanager Accountmanagement Corporate Accounts

Bedrijf : DAS

Hoe is jouw carrière verlopen ?

 

Mijn eerste echte baan was bij ABN Amro Verzekeringen in Zwolle en daar is mijn verzekeringshart gaan groeien. Ik kijk met veel plezier terug op deze periode. Door mijn verhuizing naar het westen van het land ging ik op zoek naar een nieuwe baan en vond deze bij Eurolloyd, een beursmakelaar in Amsterdam als medisch acceptant. Ik wilde graag meer ervaring opdoen binnen de zakelijke markt en vond een nieuwe uitdaging bij de Rabobank, waar ik van start ging als commerciële binnendienst bij de verzekeringsafdeling. Binnen de bank kreeg ik de kans om volwassen te worden in het vak en ben ik doorgegroeid naar risicospecialist verzekeren, een adviserende/accountmanagersrol in de grootzakelijke markt.

Qua werk was ik toe aan een volgende stap en het leek mij leuk om meer vanuit de verzekeraarsblik naar de markt te gaan kijken én meer met mijn bedrijfskundige kant te kunnen doen. Ik kwam in contact met DAS en besloot de stap te maken en als key accountmanager Corporate accounts aan de slag te gaan. Ik was verantwoordelijk voor de bediening van een groep verzekeraars waar DAS de uitvoering van rechtsbijstand voor doet. Een unieke vorm van samenwerking en ontzettend leuk om samen met onze partners de portefeuille succesvoller te maken.

In 2019 kreeg ik de kans om als teammanager van het accountmanagement Corporate accounts aan de slag te gaan. Binnen mijn team vindt momenteel de bediening plaats van alle volmachten, serviceproviders en verzekeraars waar DAS de uitvoering van rechtsbijstand voor doet. Een ontzettend leuke baan met veel dynamiek, afwisseling en met een ontzettend leuk team dat met veel enthousiasme de markt bedient. Door mijn ervaringen die ik zelf als adviseur heb opgedaan kan ik mij goed verplaatsen in de rol van de adviseur en die ervaringen neem ik mee in mijn huidige functie om de bediening richting onze partners verder te optimaliseren.

Wie is Mariëlle privé ?

 

Op 13 december 1979 ben ik geboren in Driel, een klein dorpje onder de rook van Arnhem. Mijn jeugd en tienerjaren heb ik in die omgeving doorgebracht. Daarna zijn wij verhuisd richting het oosten van het land en heb ik een aantal jaren in Zwolle en omgeving gewoond. Inmiddels woon ik alweer ruim 20 jaar in Heemskerk samen met mijn man Jeffrey. Mijn grootste passie zijn paarden. Al zo lang als ik mij kan herinneren spelen paarden een belangrijke rol in mijn leven. Inmiddels heb ik daar ook deels mijn werk van gemaakt door naast mijn werk bij DAS ook mensen te coachen met de inzet van paarden. Ontzettend bijzonder om te mogen doen.

 

Als kind wilde ik graag worden?

 

Als kind was ik ontzettend leergierig en nieuwsgierig. Al jong kwam ik met paarden in aanraking en daar was ik dan ook ieder vrij uurtje te vinden. Ik vind het nog steeds heerlijk om veel buiten te kunnen zijn en te genieten van de natuur vanaf de rug van mijn paard. Mijn droombaan was om dierenarts te worden.

 

Wat was jouw eerste baantje?

 

Mijn eerste baantje was op de manege in het dorp. Ik  vond het fantastisch om de hele dag tussen de paarden te mogen zijn en nam het soms toch wel zware werk voor lief. Paarden hebben mij veel geleerd (en nog steeds). Het zorgen voor een dier vraagt om verantwoordelijkheid, betrokkenheid en om door te zetten als het soms even tegen zit. Mooie kwaliteiten als je het mij vraagt, die mij ver gebracht hebben.

 

Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?

 

Waar ik trots op ben is dat ik zes jaar geleden het besluit genomen heb om weer te gaan studeren om mijn kennis te verbreden. In deeltijd heb ik mijn master bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, iets waarvan ik nu soms niet meer kan geloven dat ik dat gedaan heb. Het was vaak niet makkelijk om naast een fulltime baan een dergelijke studie erbij te doen, dit vroeg veel van mijn doorzettingsvermogen, maar ik heb ook ontzettend veel plezier beleefd in deze periode. Het heeft mij geleerd om nog meer vanuit diverse perspectieven naar onderwerpen te kijken en als persoon heb ik ook een mooie groei kunnen doormaken.

 

Wat is jouw belangrijkste levensles?

 

“It’s not about achieving the goal. It’s about who you have to become in order to achieve the goal. The juice is in the growth” – Tony Robbins.

 

Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Het lijkt mij heel leuk om door te groeien naar een senior management rol als eindverantwoordelijke voor sales. Daarmee kan ik een mooie bijdrage leveren aan de (toekomstige) ontwikkeling van een organisatie en haar medewerkers.

 

Wat is jouw grootste bron van inspiratie?

 

Drie jaar geleden ben ik gestart met de NLP Practitioner en wat heb ik mijzelf daarmee een mooi cadeau gegeven. Inzicht krijgen in je onbewuste processen helpt mij om nog beter in mijn vak te kunnen worden. Tony Robbins heeft mij daarbij geïnspireerd om het beste uit mijzelf te halen.

 

Wat is jouw grootste blunder in sales?

 

Bij een van mijn acquisities wilde ik deze portefeuille zo graag binnenhalen dat ik ontzettend mijn best had gedaan om een lagere prijs te realiseren, want dat zou de doorslag geven had de klant gezegd. Zo gezegd, zo gedaan en daar lag een ontzettend mooi aanbod, fors lager dan zijn huidige verzekeringspakket zonder in te boeten op de kwaliteit van de polissen. Ik was dan ook vol vertrouwen dat deze deal niet meer kon mislukken. Echter was het premieverschil dermate groot, dat de klant verhaal ging halen bij zijn huidige makelaar. Die besloot met terugwerkende kracht de polissen te corrigeren en premie te restitueren. Al met al een flinke restitutie wat de klant deed besluiten te blijven. Voor mij een mooie les in onderhandelen.

 

Wat is het leukste salestraject dat je hebt gedaan?

 

Ik ben er enorm trots op dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van het tenderteam en het closen van de deal met Nationale Nederlanden. Een uitdagend traject dat in korte tijd gerealiseerd moest worden. Een enorme klus hebben wij daar met zijn allen geklaard en ontzettend leuk dat het gelukt is deze deal binnen te halen en binnen de deadlines te implementeren. De samenwerking met Nationale Nederlanden verloopt erg prettig en het is leuk om samen te kunnen werken aan de ontwikkeling van de diverse portefeuilles.

 

 

Een andere rubriek van de SMA zijn interviews met personen in het commerciële werkveld over hun salesmotto.  Mocht je geen lid zijn van de SMA en de SMA Weekly met daarin o.a. de rubriek Salesmotto zou willen ontvangen, laat dan hieronder jouw gegevens achter.

 

Aanmeldformulier maandelijkse blog

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen