10 vragen aan Peter Vernimmen

Hoe is jouw carrière verlopen ?

 

20201030 10 vragen Peter VernimmenMijn carrière is er ééntje met een aantal verrassende wendingen. Ik moest op het voortgezet onderwijs een keuze maken, waarbij het aantal mogelijkheden veel minder beperkt was dan tegenwoordig het geval is. Mijn keuze werd uiteindelijk elektrotechniek, om de eenvoudige reden dat ik als puber bij alle andere keuzes geen gevoel had. Ik ben, met behulp van een aantal aanvullende opleidingen, vervolgens opgeleid tot een techneut in de wereld van de elektrotechniek. Je kan daarmee dus zeggen dat ik in de praktijk groot ben geworden want ik ben 4 jaar als monteur in de industriële omgeving werkzaam geweest in heel Europa. Aansluitend aan deze periode heb ik een aantal jaren gewerkt in Nederland in de gas / olie industrie en ben daar doorgestroomd tot calculator, werkvoorbereider, inkoper en  projectleider. Mijn toenmalige directeur van Croon Elektrotechniek zag medio 2003 in mij een “commerciële tijger“ en ik heb vervolgens de vraag gekregen of ik mij wilde omscholen en actief wilde gaan worden in de commercie. Op dat moment bestond de opleiding Commercieel Economie nog niet op de Hogescholen. Hij vroeg dit omdat er weinig techneuten/vakidioten zijn die sterke commerciële skills hebben en zonder dat ik het zelf in de gaten had zag mijn oude directeur dit dus wel in mij. Ik heb mij door diverse trainingen/cursussen laten omscholen en ben vervolgens commercieel actief geworden. Ik moet zeggen dat mijn directeur het destijds goed gezien heeft. Behalve dat het mij erg bevalt kwam vervolgens het ene na het andere commercieel succes op mijn pad. Tegenwoordig ben ik werkzaam als sales manager bij Eekels Technology BV, een onderneming onder de vlag van TBI en daarmee ben ik nog steeds werkzaam bij dezelfde holding waar werkgever Croon Elektrotechniek (tegenwoordig Croonwolterendros) ook onder valt. Daarnaast heb ik samen met iemand anders een kleine VOF genaamd Sales Support Noord opgericht. Wij proberen hiermee kleine MKB bedrijven te ondersteunen. Kortom, het salesvak bevalt mij dus nog steeds erg goed. Ik heb geen enkele spijt van mijn destijds gemaakte keuze.

Wie is Peter privé?

 

Ik ben een nuchtere noordeling die 46 jaar geleden geboren is in de stad Groningen en ben inmiddels twee jaar woonachtig in het centrum van Assen. Dit is toch in een binnenstad en je hebt niet de drukte zoals dat in het centrum van Groningen tegenwoordig wel het geval is. Ben vader van 2 jongens (19 en 14) en mijn vriendin heeft twee meisjes (11 en 9). Ik heb privé dus een heerlijk leven en wij genieten enorm van onze vrijheid. Net als heel Nederland hebben wij helaas ook te maken met meer beperkingen door de Coronaperiode dus hiermee staat het reizen en het meerdere keren per jaar maken van stedentrips even op een laag pitje.

Als kind wilde ik graag worden?

 

Als kind ben ik nooit zo bezig geweest wat ik wilde worden. Ik leefde van dag tot dag en zag wel wat er op mijn pad kwam.Ik heb als kind een gelukkige jeugd gehad in de stad Groningen waarbij ik ben opgegroeid in een arbeidersgezin waarmee ik achteraf gezien echt blij mee ben geweest. Ik heb toen wel de waarde van het leven geleerd en dat is dat niets vanzelf gaat en dat je er wel iets voor moet doen om het goede te bereiken. Dit gaat met vallen en opstaan maar vooral doorgaan. Ik denk dat ik in deze periode mijn doorzettingsvermogen heb aangeleerd. Een eigenschap die mij nu goed van pas komt in het salesvak. Dergelijke skills leer je dus niet op school. Je hebt het of je hebt het niet.

Wat was jouw eerste baantje?

 

Mijn eerste baan was eigenlijk al erg commercieel. Ik werkte bij Albert Heijn aan de Oude Ebbingestraat in de stad Groningen en heb daar jarenlang op de verafdeling kaas en vleeswaren verkocht. Dit was nog in de periode dat wij dit zelf moesten snijden voor de klanten. Als ik het mijn kinderen vertel kunnen zij zich er geen voorstelling van maken als zij tegenwoordig door de supermarkt lopen.

Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?

 

De mooiste zakelijke gebeurtenis is uiteindelijk de kick die je krijgt als je jaren bezig bent om een groot project als opdracht binnen te halen en dat deze dan uiteindelijk gegund wordt. Het tegenovergestelde gebeurt helaas ook wel eens; dat je een goede “tweede” bent geworden. Daarmee zie ik sales dus als topsport waarbij je moet weten hoe de hazen lopen en hoe je de tegenpartij schaakmat zet.

Wat is jouw belangrijkste levensles?

 

Ik heb één slechte eigenschap, ik ben vaak erg ongeduldig en wil soms te snel maar naarmate je ouder wordt en meer leert van het leven is het vaak de kunst om rustig te blijven.

Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Binnen Eekels hebben wij de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en daardoor zijn wij in het noorden van het land inmiddels de grootste regionale technische dienstverlener. Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen met betrekking tot de energietransitie waardoor ik hier voor Eekels een aantal ontwikkelingen zie ontstaan waar wij een enorme bijdrage aan kunnen gaan leveren. Deze innovaties kunnen een dusdanige impact hebben waarvan ik het geweldig zou vinden als ik dat zou kunnen achterlaten.

Wat is jouw grootste bron van inspiratie?

 

Dat is toch Nelson Mandela, bij hem deed jouw afkomst er niet toe om het één en ander te bereiken en hij vond dat je altijd het beste uit jezelf moest halen. .

Wat is jouw grootste blunder in sales?

 

Dat was een typefoutje van een bedrag op een offerte. Ik kan je zeggen, dat doe je maar eens in je leven.

 

Wat is het leukste salestraject dat je hebt gedaan?

 

Er zijn wel meerdere leuke sales trajecten maar het persoonlijk contact vanuit mijn netwerk maakt mijn werk bijzonder en leuk. Ik zie dat vaak terug in de vorm van “men doet zaken met de vent en niet met de tent”.

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen