Archief : SMA Oost 8 oktober 2013, Sales Café over Selling with Colours

 Logo Ensize

 

Het zal iedere salesprofessional als muziek in de oren klinken: handige tools die snel inzicht geven in (de persoonlijke voorkeuren van) je klant én dus de mogelijkheid bieden om de deal vlot en goed af te ronden! Christel Frieling, trainer van Ensize, verzorgde voor de leden van SMA Oost op 8 oktober jl. een workshop, die inzicht gaf in het gedrag van mensen op basis van vier kleuren, de zogeheten DISC-methode. Dit is een psychometrische en hoog gevalideerde gedragsindicator gebaseerd op het werk van William Marston ‘The Emotions of Normal People’. DISC heeft een wetenschappelijke ontwikkelingsgeschiedenis van meer dan 90 jaar en wordt wereldwijd gebruikt en toegepast

 

Archief : SMA Oost 8 oktober 2013, Selling with colours“Rood, geel, groen en blauw staan in dit geval voor de vier menselijke eigenschappen Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Als je de kleuren en de eigenschappen verbindt en ze vervolgens herkent in de persoon waarmee je aan tafel zit, kun je de beste aanpak kiezen voor jouw verkoopgesprek.

 

Ook voor afdelingen is deze methode zeer bruikbaar. Een stabiel team bestaat namelijk uit een goede mix van eigenschappen. Salesprofessionals zijn bij uitstek ‘geschikt’ voor deze methodiek omdat het ze leert om hun klant ‘te lezen’ maar ook om naar zichzelf te kijken. Als je ‘de kleurentaal spreekt’, weet je wat je eigen pluspunten en valkuilen zijn. ‘Selling with colours’ is een boeiende kijk op mensen en dat waren de SMA-leden zeker met me eens. Bij de afsluitende netwerkborrel, ontstond een levendig gesprek in ‘kleurentaal’.”

 

Profielfoto Christel FrielingChristel Frieling is Management Consultant en People Development Specialist. Na 15 jaar gewerkt te hebben op verschillende management niveaus in voornamelijk de ICT is Christel zich op haar passie gaan richten, mens en motivatie. Door talenten van mensen inzichtelijk te maken met behulp van DISC geeft zij individuen en organisaties advies over hoe meer uit zichzelf en haar medewerkers te halen. Haar doel is om organisaties op management, team en individueel niveau met elkaar in verbinding te brengen en effectiever te laten opereren. Christel werkt sinds 2000 met DISC en is leverancier van het Zweedse EDOC van Ensize International. EDOC is een web-based tool voor de ontwikkeling van mens en organisatie.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen