Beschikbare presentaties Sales Event SMA Noord, 28 oktober 2015

Beelmerk Sales Event Noord Nederland

 

Op woensdag 28 oktober jl vond voor de eerste keer het SMA-Hanzehogeschool Sales Event plaats in Martiniplaza te Groningen. Dit Noord Nederlandse event voor commerciële professionals is een regionale variant van het landelijke Sales Event dat elk jaar door SMA wordt georganiseerd in Grand Hotel Huis ter Duin.

 
Meer dan 150 sales professionals waren naar Martiniplaza gekomen voor een vol middagprogramma met in totaal 6 sprekers. Onder leiding van dagvoorzitter Connie Maathuis werd het spits afgebeten door niemand minder dan Gerard Kemkers. In zijn lezing ging hij in over topsport, het leveren van prestaties en het coachen van een team. 
 
 
SMA Noord Sales Event 28 oktober 2015 Nelleke Mulder
 
Na Gerard Kemkers nam Nelleke Mulder het woord, zij is al sinds 1998 actief als imago stylist en adviseur voor personal branding en zakelijke etiquette. Met een team werkt zij dagelijks aan de persoonlijke uitstraling van professionals uit ieder denkbare branche, van zakelijke dienstverlening tot de zorg en van de detailhandel tot de horeca.

 

  

“Je persoonlijke uitstraling is zeer belangrijk,” gaf Nelleke Mulder aan. “Voor mij is het iedere dag weer een uitdaging om het beste in mensen naar boven te halen en samen te werken aan de uiterlijke indruk die recht doet aan de persoon. Zowel aan zijn of haar karakter en persoonskenmerken, maar ook aan de functie en de professie die men uitoefent.”  Tijdens deze interactieve presentatie van Nelleke Mulder, Zakenvrouw van het Noorden 2009, kregen wij de tools in handen om met nog meer zelfvertrouwen de klant tegemoet te treden.

 

SMA Noord Sales Event 28 oktober 2015 Evert Jan SchouwstraNa Nelleke was het de beurt aan Evert-Jan Schouwstra, hij is managing director van het World Trade Center (WTC) Noord Nederland en was daarvoor jarenlang werkzaam bij de Kamer van Koophandel (KvK) als Senior Trade Consultant. Door zijn werkzaamheden bij KvK en het WTC beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk. Het WTC ondersteunt bedrijven met internationale ambitie door in te zetten op het vergroten van contacten, kennis en kunde.  Tijdens zijn lezing ging Evert-Jan in op het vinden van nieuwe markten, structureren van export, aanpak voor het schrijven van een Exportplan en het inzetten van netwerken bij het zetten van de eerste internationale schreden en de hulp die je daarbij kunt krijgen. Evert Jan heeft zijn presentatie beschikbaar gesteld.

 

SMA Noord Sales Event 28 oktober 2015 Robert HammingaDe laatste spreker voor de pauze was Robert Hamminga. Hij is sinds 2001 Senior Partner van RedFoxBlue, dat beoogt om bedrijven van dienst te zijn bij fundamentele verandering naar blijvend verkoopsucces. Uit de loopbaan die hij achter zich heeft, noemt hij onder meer het werken als beroepsofficier bij de cavalerie salesdirector bij Telfort en verantwoordelijk voor de fieldsales, telesales, customer service en major field accounts bij De Telefoongids. In 1999 is hij tevens begonnen met Salesgids, inmiddels met 46000 abonnees uitgegroeid tot het grootste internet portal voor verkopers in de Nederland.

  

Tijdens zijn presentatie heeft hij de volgende punten doorgenomen, wat social selling exact inhoudt, wat de impact is op het verkoopproces en hoe je het implementeert in een organisatie. Vervolgens heeft hij ons in zes kort krachtige stappen meegenomen in de fases die doorlopen moeten worden wil dit leiden tot een grotere groei van de Sales. In deze stappen komt bijna in elke stap naar voren dat het maken van keuzes en het hebben van de juiste focus van cruciaal belang is, bij het inzetten van de juiste strategie voor Social Selling. Tevens is Robert nog ingegaan op de verschillende kanalen die ingezet kunnen worden, en welk kanaal het beste in welke fase van de salescyclus ingezet kan worden. Robert heeft zijn presentatie beschikbaar gesteld.

  

SMA NoordSales Event 28 oktober 2015 Marco WeijersMarco Weijers van Huthwaite International was de eerste spreker na de pauze, en hij ging in zijn presentatie in op het verschil tussen verkopen en onderhandelen. Waarbij er aandacht werd geschonken, hoe je er voor zorgt dat je tijdens een onderhandeling zoveel mogelijk power hebt? Strategie, tactiek en niet te vergeten het gebruik van het meest effectieve gedrag leiden tot de beste onderhandelingsresultaten. Marco vertelde wat Huthwaite International heeft ontdekt, gepubliceerd en al meer dan 35 jaar gebruikt om voor verkopers ook werkelijk succesvol te zijn tijdens onderhandelen. 

 

In zijn presentatie hebben we te horen wat de belangrijkste gedragingen zijn die onderhandelaars helpen als zij verkopen, inkopen en bij het effectief met elkaar omgaan. Wellicht is de grootste doorbraak, overigens maar zelden begrepen door de meeste onderhandelaars, dat het bewust zijn van persoonlijke gedrags-stijl en het correct plannen van het gebruik daarvan, net zo belangrijk is voor een succesvolle onderhandeling als een goed product, een goede prijs of het goed kunnen omgaan met financiële modellen. Dit was één van de punten die Marco ons mee wilde geven, als take away, om de volgende dag in de praktijk toe te passen.

 

SMA Noord Sales Event 28 oktober 2015 Klaas Jan WoudmanDe laatste in de rij was Klaas Jan Woudman. Hij is de oprichter van acquisitie.org Binnen bedrijven is het afspraken maken of telefonisch verkopen vaak het ondergeschoven kindje. Acquisitie.org is al jaren een kennisbron die veel geraadpleegd wordt door bedrijven die eindelijk de zogenaamde acquisitieschoenen eens willen passen.In de presentatie heeft hij zich voor toegespitst op telefonische acquisitie waarbij hij is ingegaan op methodieken die de afgelopen jaren veel gebruikt zijn in de telefonische acquisitie en heeft hij zijn licht laten schijnen op de voortdurend veranderende aanpak van het acquireren naar nieuwe klanten, die vaak door de reacties van potentiële klanten uitgelokt worden. Klaas Jan heeft zijn presentatie beschikbaar gesteld

 

 

 
 
 

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen