Bijeenkomsten december 2014 & januari 2015

 

Profielfoto, Tom Klinker

 

Op 1 december kwamen de leden van SMA West samen voor een inspirerende én interactieve lezing door Social media marketeer Tom Klinker. Hij is expert op het gebied van personal branding op het internet. “Personal Branding en social media gaan handin hand. Voordat je wat wil bereiken met social media moet je weten wat je focus is. Dat bepaald de wijze waarop je aan social branding gaat doen Lees meer over deze bijeenkomst.

 

 

  

Archief: SMA Noord, 2 december 2014, Sales Café over Cold Calling

 

Schrijvers Sander Bennink en Rolf Tempelman van het boek ‘Koud, kouder, koudst’ geven, op 2 december vernieuwend inzicht in ‘cold calling’. ‘Koud bellen’ is lang niet geschikt voor ieder product, maar is wel een uitdagende manier van verkoop. Veel organisaties onderschatten de kracht van koude acquisitie. Bennink en Tempelman  namen de leden mee in een verhaal over succesvolle acquisitie en de gewenste resultatenLees meer over deze bijeenkomst

  

 

 

Actiefoto Richard van Kray

 

In de december-bijeenkomst van SMA Oost stond de kern van sales centraal. Gerenommeerd spreker Richard van Kray vertelde vol passie over het inzetten van persoonlijke kracht en kwetsbaarheid in het salesvak. “Wil je verkopers of juist mensen die jouw organisatie verkopen? Juist door ervoor te kiezen je klant beter te maken, wordt je er zelf beter van.” Deze zeer inspirerende bijeenkomst bestond uit levendige discussies én praktische tips. Lees meer over deze bijeenkomst.

 

 

  

Gerard Kemker tijdens SMA Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

 

De aftrap van het SMA Sales Jaar vond dit jaar, op 13 januari, plaats in Papendal. Op deze drukbezochte bijeenkomst werd, na de opening van Rob Idink, het programma ingevuld door oud-schaatscoach Gerard Kemkers. De meer dan 100 aanwezigen blijven van het begin tot het einde geamuseerd naar zijn presentatie luisteren. Lees meer over deze bijeenkomst. 

 

 

 

 

Locatiefoto RSE Telecom

Op klanttevredenheid scoort RSE Telecom & ICT ongekend hoog. Niet alleen bij de verkoopafdeling, maar ook bij de monteurs zelf is het doorvoeren van beleid cruciaal. In Groningen en Drenthe scoort het bedrijf hoge ogen met haar diensten op het gebied van mobiele en vaste Telefonie en automatisering. Joost Smits “Veel leads verkrijgen wij via bestaande klanten en we blijven doorgroeien!” Lees meer over deze bijeenkomst van 27 januari

 

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen