Bijeenkomsten december 2014 & januari 2015

 

Profielfoto, Tom Klinker

 

Op 1 december kwamen de leden van SMA West samen voor een inspirerende én interactieve lezing door Social media marketeer Tom Klinker. Hij is expert op het gebied van personal branding op het internet. “Personal Branding en social media gaan handin hand. Voordat je wat wil bereiken met social media moet je weten wat je focus is. Dat bepaald de wijze waarop je aan social branding gaat doen Lees meer over deze bijeenkomst.

 

 

  

Archief: SMA Noord, 2 december 2014, Sales Café over Cold Calling

 

Schrijvers Sander Bennink en Rolf Tempelman van het boek ‘Koud, kouder, koudst’ geven, op 2 december vernieuwend inzicht in ‘cold calling’. ‘Koud bellen’ is lang niet geschikt voor ieder product, maar is wel een uitdagende manier van verkoop. Veel organisaties onderschatten de kracht van koude acquisitie. Bennink en Tempelman  namen de leden mee in een verhaal over succesvolle acquisitie en de gewenste resultatenLees meer over deze bijeenkomst

  

 

 

Actiefoto Richard van Kray

 

In de december-bijeenkomst van SMA Oost stond de kern van sales centraal. Gerenommeerd spreker Richard van Kray vertelde vol passie over het inzetten van persoonlijke kracht en kwetsbaarheid in het salesvak. “Wil je verkopers of juist mensen die jouw organisatie verkopen? Juist door ervoor te kiezen je klant beter te maken, wordt je er zelf beter van.” Deze zeer inspirerende bijeenkomst bestond uit levendige discussies én praktische tips. Lees meer over deze bijeenkomst.

 

 

  

Gerard Kemker tijdens SMA Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

 

De aftrap van het SMA Sales Jaar vond dit jaar, op 13 januari, plaats in Papendal. Op deze drukbezochte bijeenkomst werd, na de opening van Rob Idink, het programma ingevuld door oud-schaatscoach Gerard Kemkers. De meer dan 100 aanwezigen blijven van het begin tot het einde geamuseerd naar zijn presentatie luisteren. Lees meer over deze bijeenkomst. 

 

 

 

 

Locatiefoto RSE Telecom

Op klanttevredenheid scoort RSE Telecom & ICT ongekend hoog. Niet alleen bij de verkoopafdeling, maar ook bij de monteurs zelf is het doorvoeren van beleid cruciaal. In Groningen en Drenthe scoort het bedrijf hoge ogen met haar diensten op het gebied van mobiele en vaste Telefonie en automatisering. Joost Smits “Veel leads verkrijgen wij via bestaande klanten en we blijven doorgroeien!” Lees meer over deze bijeenkomst van 27 januari

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen