Blog April 2020

Blog April 2020 Stefan Raats Werk Balans Corona crisis

 

Stefan Raats

Manager Strategische Partners, Menzis

Raats.S@menzis.nl

 

Werk en Balans in tijden van corona

 

Op tijd opstaan, gezond ontbijten en dan aan het werk. Het klinkt als een normale routine ‘s ochtends. En dat is het ook. Maar dat stukje ‘aan het werk’ ziet er deze dagen wel heel anders uit. De auto komt niet of nauwelijks meer van zijn plek en mijn collega’s en relaties ‘’ontmoet’’ ik alleen nog via Microsoft Teams, Skype, Zoom, Facetime en andere digitale middelen. Welkom in de wereld anno 2020. Een tijd waarin het coronavirus grote impact heeft op ons dagelijks leven. Veel mensen moeten thuis werken (tenzij ze een vitaal beroep beoefenen) en werk en privé lopen letterlijk door elkaar heen. Hoe zorg je voor een goede balans? Een vraag waar ik gelukkig antwoord op heb gevonden. Met dank aan SamenGezond.

 

Zorg en werk staan onder druk

 

Ook bij Menzis heeft corona grote impact. Zorgverzekeraars en zorgkantoren werken met zorgaanbieders en met de overheid samen om de zorg – zeker ook in een moeilijke periode als nu – beschikbaar te houden voor patiënten. We doen alles wat kan, om onze dienstverlening door te laten gaan. Zowel voor onze klanten als voor zorgaanbieders. Dat is onze maatschappelijke taak.

Als manager Strategische partners ben ik gewend om veel onderweg te zijn, onze strategische partners zitten verspreid in Nederland. Geen dag is voor mij hetzelfde. De dynamiek van het elkaar opzoeken en samenwerken vind ik leuk, het geeft mij veel energie. Nu dat wegvalt, is het even zoeken naar nieuwe energiebronnen. Naar een ritme waarin het voor mij en mijn collega’s duidelijk is wanneer ik werk en wanneer niet. Door alle online mogelijkheden, is het heel verleidelijk om altijd aan te staan. Samen met mijn vriendin heb ik nu duidelijke afspraken gemaakt wie wanneer werkt en wie er dus op datzelfde moment voor de kinderen is.  Duidelijkheid naar elkaar én naar de kinderen. Dat scheelt een hoop nodeloze discussies, voorkomt spanning en zorgt ervoor dat als je aan het werk bent, je heel productief bent. Daarbij voorkom je ook een schuldgevoel als je even met andere dingen bezig bent.

 

In goede, én in minder goede tijden

 

Evenementen waaraan wij verbonden zijn, zijn gecanceld of worden verplaatst naar een later moment. Campagnes worden nu ingestoken aan de huidige realiteit en ook daarin werk ik samen met mijn partners. Omdat we vanuit huis Blog April 2020 Stefan Raats Menzis Samen Sterksamenwerken vraagt dan om extra creativiteit, snel schakelen en weer verder vooruitdenken. Iedereen begrijpt dat wanneer we straks weer enigszins het normale leven proberen op te pakken, we elkaar ook hard nodig hebben om samen weer op volle kracht vooruit te gaan. Partijen die eerder nog afwachtend waren, draaien nu 180 graden en denken graag mee. Dat lukt alleen als de relatie goed is. Met SamenGezond hebben we in 1,5 week een prachtige campagne over een goede werk-privé balans ontwikkeld. Speciaal gericht op deze tijd van thuiswerken. Veel mensen worstelen hiermee en samen met onze partners hebben wij hier goed advies op kunnen geven. Een knap staaltje van aanpassen en denken in kansen. Ik ben er trots op hoe ons partnernetwerk in staat is geweest om snel met ons mee te denken en kwalitatief goede content aan te leveren.  Zoiets lukt ook wanneer de relatie goed is en je beide bereid bent een stap extra te zetten voor elkaar. Blijf dus in investeren in elkaar, in goede en in slechte tijden!

 

Extra stap zetten, juist nu!

 

Die extra stap zet ik zelf ook. Ook letterlijk. Waar ik normaal gesproken 3 keer per week in de sportschool te vinden was voor training of spinning, heb ik nu de hardloopschoenen maar weer uit de kast getrokken. Nood breekt wet zullen we maar zeggen. En waar hardlopen absoluut niet mijn hobby is, maak ik er nu iets leuks van. Met een podcast van SamenGezond in mijn oren loop ik nu 2 keer per week een uurtje. Broodnodig die beweging, want dat binnen zitten is voor mij als energiek en beweeglijk persoon absoluut geen pretje. En daarnaast is het juist in deze tijden goed om lichamelijk actief te blijven. Heb jij vragen over hoe je voor jezelf de juiste balans kan creëren? Of ben je op zoek naar goede tips en adviezen om in beweging te blijven? Kijk dan ook eens op samengezond.nl.

Heb je vragen, suggesties of een leuk idee voor een samenwerking? Ook wanneer je bijvoorbeeld als werkgever worstelt met de manier waarop je nu om kan gaan met de gezondheid van je medewerkers? Schroom dan niet om contact op te nemen. Graag verken ik samen met jou de mogelijkheden die Menzis en SamenGezond voor jou kunnen bieden.

 

Mocht je geen lid zijn van de SMA en onze maandelijkse blog willen ontvangen, laat dan hieronder jouw gegevens achter.

 

Aanmeldformulier maandelijkse blog

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen