9/5/2022 : SMA Oost – Online kennissessie : Data Driven Sales

Wanneer

09/05/2022    
20:00 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

In 2012 zei Geoffrey Moore, auteur van het boek Crossing the Chasm: “Zonder een big data analyse zijn bedrijven blind en doof en dwalen ze het web op als herten op een snelweg”. Een uitspraak die in de huidige tijd nog meer van toepassing lijkt te zijn. Steeds meer organisaties vertrouwen op gegevens en analyse daarvan, en dat aantal neemt alleen maar toe. In een onderzoek kwam naar voren dat bij 95 % van de leidinggevende data een integraal onderdeel vormt bij de bepaling van hun bedrijfsstrategie. Uiteraard ontkomt Sales ook niet aan deze ontwikkelingen.

Met de snelle groei van digitale oplossingen, versneld door de COVID-19-pandemie, is ook het verkoopproces veranderd. Een McKinsey-rapport stelt dat ongeveer 80% van de B2B-besluitvormers de voorkeur geeft aan digitale en externe interactie met de verkoper in plaats van persoonlijke interacties. Dit betekent maar één ding: om winstgevend en compatibel te blijven, moeten bedrijven een nieuwe formule vinden om online klanten te winnen door datagestuurde verkoopstrategieën te implementeren. 

Een datagestuurde verkoopstrategie is een methode voor het verzamelen van gegevens over alle verkoopinteracties met potentiële en bestaande klanten om de prestaties van de salesorganisatie te verbeteren. Met andere woorden, de datagestuurde verkoopaanpak houdt in dat alle opgeslagen informatie over product/dienst en verkoopactiviteiten worden verzameld en omgezet in onverwachte inzichten om het verkoopproces van het bedrijf in het algemeen te verbeteren. 

Tijdens deze online kennis sessie staan we stil bij een specifiek onderdeel van Data Driven Sales, namelijk waarde creatie met openbare beschikbare data. Hierbij worden bronnen bedoeld als o.a. Kamer van Koophandel, CBS en andere overheden zoals gemeentes en provincies. Bart Geurts van JoinSeven zal zijn visie hierop geven en op welke manier men algoritmes gebruikt om deze data te verrijken. Hierdoor kan deze data gebruikt worden in commerciële organisatie.

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen