Sales Event 2024

Wanneer

07/03/2024    
10:00 - 18:00

Reserveringen

$0,00
Reserveer nu

Waar

Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5, Noordwijk, Nederland, 2202 BK
Kaart niet beschikbaar

Het SMA Sales Event 2024, is het jaarlijkse opfrismoment voor Commercieel Nederland. Dit is een unieke gelegenheid om je te laten inspireren met de allerlaatste, direct toepasbare, kennis op het gebied van commercie. Daarnaast een ideaal moment om kennis te maken met andere interessante salesprofessionals, die je in staat stellen om je netwerk verder te vergroten en jouw business te boosten. Inspirerende sprekers brengen je tijdens de verschillende masterclasses op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van commercie. Een van de hoogtepunten is de verkiezing van de Salesmanager, de Senior Sales Professional en de Young Sales Professional van 2023. Een mooie manier om te leren van deze commerciële toppers. Het gehele Sales Event staat in teken van het jaarthema : AI’s Sales (R)evolution.

Dagvoorzitter Sales Event 2024

Net als voorgaande jaren zal Marit van Bohemen de dagvoorzitter zijn. Nuchter, sociaal, soms een tikkie brutaal en vol humor. Dat is Marit. Zij is o.a. bekend van haar rol in programma’s als Onderweg naar Morgen, Voetbalvrouwen, het Sinterklaas journaal en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde ze de rol van Sonja Holleder in de serie Judas. In 2012 was ze een van de deelnemers van Wie is de Mol.

Agenda Sales Event 2024

De agenda voor het Sales Event 2024 ziet er als volgt uit:

09.30 – 10.00    Ontvangst
10.00 – 10.20    Opening
10.20 – 11.35    Masterclasses
11.35 – 12.05    Verkiezingen Young Sales van het Jaar

Emily Dobbe – Karpi, klik hier voor haar profiel
Stefan Zwolsman – Leaseplan, klik hier voor zijn profiel
Simone Voogd – CM, klik hier voor haar profiel

12.05 – 13.00    Lunch
13.00 – 14.10    Masterclasses
14.10–  14.40    Verkiezingen Salesmanager van het Jaar

Laura van Reekum – Bureau Zuidema, klik hier voor haar profiel
Ricardo Huizing – Leaseplan, klik hier voor zijn profiel
Anita van Dorst- Reijne – Agrifirm, klik hier voor haar profiel

14.40 – 16.10    Masterclasses
16.10 – 16.30    Key Note
16.30 – 16.45    Prijsuitreiking
16.45 – 16.50    Afsluiting
17.00 –              Netwerkborrel

Keynote Sales Event 2024

Deze wordt binnenkort bekend gemaakt.

Masterclasses Sales Event 2024

Tijdens het sales event is er wederom de gelegenheid via onze masterclasses kennis en inspiratie op te doen voor alle deelnemers. Dit jaar staat het jaarthema AI’s sales (r)evolution centraal bij al onze masterclasses en hebben we een extra slot in het dagprogramma kunnen plannen, zodat iedere deelnemer voldoende gelegenheid heeft zich te verdiepen in de laatste ontwikkelingen op het vlak van AI en sales. Elke masterclass belicht weer andere aspecten van AI, waarmee we een mooi boeket aan inzichten bieden van strategie tot direct toepasbare zaken. In 1 dag ben je als salesprofessional weer helemaal up to date!

Masterclass 1: Bart Veenman, Senior manager AI bij KPMG

“De AI-gedreven salesorganisaties van morgen – van evolutie naar revolutie?”

Ga mee op een boeiende, interactieve reis naar de toekomst van AI-gedreven salesorganisaties in deze AI Masterclass. Deze interactieve sessie, tot leven gebracht door Bart Veenman, Senior Manager AI bij KPMG, gaat verder alleen de implementatie van AI-tools en het gebruik van ChatGPT, maar duikt dieper in de waarde-creërende mogelijkheden die AI-brengt voor organisaties. We analyseren de nodige fundamenten zoals data, infrastructuur en technologie, en belichten hoe om te gaan met ethische vraagstukken, wettelijke vereisten en beleid. Cruciaal is de ondersteuning van uw mensen bij het adopteren van deze nieuwe technologieën. Hoe kunnen we angsten wegnemen en upskillen bevorderen?

Ontdek in deze AI Masterclass hoe u deze strategische ontwikkelingen kunt aanpakken zonder verloren te raken in alledaagse uitdagingen. Welkom op de vooravond van uw AI-revolutie!

Masterclass 2: Harro Willemsen, oprichter en senior trainer bij 3to1 sales artists

AI voor sales professionals

Na de vele positieve reacties op het nieuwjaar event, hebben we besloten Harro nogmaals uit te nodigen zijn masterclass te geven, zodat ook leden die deze gemist hebben, deze alsnog kunnen bijwonen. In deze sessie zal Harro vooral ingaan op het praktisch toepassen van AI tools in het salesvak.

Of je nu bent blijven steken in het doen van wat testjes gedaan met ChatGPT, of je je nog steeds achter je oren krabt als je vragen krijgt over het gebruik AI in je werk of al wat mooie stappen gemaakt hebt, Harro neemt je graag mee hoe je AI dagelijks kunt gebruiken.

Stel je eens voor: wat als elke salesprofessional zijn of haar eigen persoonlijke assistent zou hebben? Een assistent die hen ondersteunt bij repetitieve taken, die inspiratie biedt voor content, data en teksten controleert, helpt bij onderzoek en analyses, bezoeken voorbereidt en suggesties doet voor tenders en offertes? De vraag is nu: hoe pak je dit het beste aan?

Over Harro:
Harro Willemsen is oprichter en senior- trainer van 3to1 Sales Artists. Al meer dan twintig jaar geeft hij maatwerktrainingen, workshops en keynotes op het gebied van business-to-business-acquisitie en -sales. Hij heeft gewerkt voor meer dan 300 organisaties en heeft duizenden professionals opgeleid en gecoacht. Als echte vernieuwer van het salesvak ontwerpt hij voortdurend nieuwe salesmethodieken en trainingsmethoden. Naast twee bestsellers over sales en business development heeft hij honderden artikelen, columns en whitepapers geschreven en deelt hij dagelijks content op zijn LinkedIn-profiel.

Masterclass 3: Paul Ferron, VP Principal Analyst bij Forrester

AI en management

Paul gaat in deze masterclass in op een belangrijke valkuil bij het gebruik van moderne tools zoals AI in het B2B speelveld: “Explore the complexity of B2B selling and master the art of standing out amidst demanding customers, mismatched marketing, and fierce competition. Gain a deep understanding of the evolving buyer needs and what they look for in their interactions with Sales and Marketing. This session equips you with the insights and tools, like AI to revolutionize your sales approach for greater success.”  Deze masterclass is in het Nederlands, maar zal doorspekt zijn van internationale voorbeelden.

Over Paul:
Met meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies binnen B2B-verkoop en marketing, is Paul een doorgewinterde professional die gewaardeerd wordt vanwege zijn expertise in het afstemmen van bedrijfsfuncties op doelgroep gerichte go-to-market strategieën. Zijn diepgaande kennis en strategische inzichten hebben een essentiële rol gespeeld bij het ondersteunen van organisaties in het realiseren van hun groeidoelstellingen.

In zijn rol als Principal Analyst, gespecialiseerd in Portfolio Marketing, voegde Paul een unieke Europese dimensie toe aan zijn onderzoek en adviesdiensten. Zijn toewijding aan excellentie en gedetailleerd begrip van marktdynamieken maken hem een onschatbare bron voor bedrijven die streven naar succes in een dynamisch zakelijk landschap. Tegenwoordig leidt Paul als VP Principal Analyst, het team van Europese B2B analisten voor Forrester.

Masterclass 4: Stefan Renkema. Senior Lecturer Sales & marketing Hogeschool Arnhem & Nijmegen

Human Adaptability: hoe je succesvol kunt navigeren door een continu veranderende wereld?

Technologie waaronder AI, geeft ons steeds weer een nieuwe wereld met nieuwe mogelijkheden. En, terwijl de ene na de andere ontwikkeling de grenzen van onze mogelijkheden steeds verder verlegt, vraag je je misschien wel eens af: hoe blijf ik relevant? Hoe kan ik niet alleen meekomen met alle veranderingen om me heen, maar ze ook echt omarmen? 

Het antwoord op deze vraag ligt in ons menselijk aanpassingsvermogen. In een wereld waarin (technologische) ontwikkelingen steeds sneller gaan, is je ‘AQ’ misschien wel belangrijker dan je IQ of EQ. Het goede nieuws is dat je jouw aanpassingsvermogen kunt trainen. Je AQ is als een spier die steeds sterker wordt als je hem traint.

Tijdens deze masterclass duiken we daarom in het hart van ons menselijk aanpassingsvermogen. Van het verkennen van de lessen van Darwin tot het ontrafelen van de geheimen achter hersenplasticiteit. Na deze masterclass weet je niet alleen hoe cognitieve, emotionele, en sociale aspecten je aanpassingsvermogen beïnvloeden. Je gaat ook naar huis met een aantal praktische strategieën waarmee je jouw vermogen om je als professional én als mens aan te passen aan veranderingen kunt trainen.

Over Stefan:
Na afronding van de studies Commerciële Economie en Economisch Linguïstisch aan de Hogeschool Enschede, werkte Stefan ruim tien jaar in verschillende commerciële functies in het nationale en internationale bedrijfsleven. Sinds 2006 is hij als hoofddocent Sales & Marketing verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en doceert hij zowel in het bachelor, postbachelor en masteronderwijs. In 2014 studeerde hij cum laude af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het onderwerp ‘het effect van gender diversity op de prestaties van salesteams’.

Sinds 2017 is Stefan naast zijn werk als hoofddocent tevens directeur-eigenaar bij Business Sales Academy, een private business school. Hier houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van commerciële talenten op post-hbo-niveau. Sinds 2020 is Stefan tevens medeoprichter van het online platform tafelgasten.com.

Kosten Sales Event 2024

SMA-Leden

Voor SMA-leden is de toegang tot het Sales Event gratis.

Niet SMA-leden

Voor niet SMA-leden bedraagt de toegangsprijs € 350,- ( € 423,50 incl. BTW). Je ontvangt hiervoor een automatische incasso van de SMA. Klik hier om je hiervoor in te schrijven.
De uitnodiging van de SMA, is via een van onze partners ontvangen. Er zijn dan geen kosten verbonden aan de deelname. Graag bij de aanmelding, in het opmerkingenveld aangeven via welke partner de uitnodiging is verlopen.

Reserveringen

Tickets

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
$0,00
Totaal
$0,00

Yes No

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen