Webinar : Virtueel onderhandelen

Wanneer

23/06/2020    
20:00 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Onderhandelen is het proces waarbij tenminste twee partijen iets willen bereiken en verschillende belangen hebben, maar afhankelijk van elkaar zijn om de doelen te bereiken. In een proces van voorstellen en tegenvoorstellen proberen 20200512 SMA Blog Marco Weijersde partijen tot een overeenkomst te komen. De reden dat partijen onderhandelen is omdat men probeert iets te bereiken wat we anders niet zouden kunnen bereiken. Hierdoor is het één van de belangrijkste momenten in het verkoop proces.

Onderhandelen is daarmee dus een proces met een duidelijk begin en eind, en het bestaat uit een aantal duidelijk herkenbare fasen en is bijzonder goed voor te bereiden. Uit onderzoek is gebleken dat een onderhandelaar die een gedegen kennis heeft van de onderhandelingsprocessen, de interactie van deze processen op elkaar en de invloed daarvan op het uiteindelijke resultaat, aantoonbaar betere resultaten bereikt. Indien die kennis gekoppeld zijn aan de vaardigheden die nodig zijn om creatief, constructief en effectief te communiceren zal dit het rendement van die onderhandelingen enorm positief beïnvloeden.

Succesvolle onderhandelaars zijn in staat om voor zichzelf een heldere ordening aan te brengen en bezitten de vaardigheid om soepel mee te bewegen in de steeds wisselende voorstellen, concessies en proefballonnetjes. Trucks en tactiekjes hebben op de succesvolle onderhandelaar geen beperkende invloed, omdat deze zichtbaar en bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

20160310 SMA Sales Event Masterclass Marco WeijersKortom in de fysieke wereld is onderhandelen reeds een uitdagende bezigheid, waarbij non-verbale communicatie natuurlijk een belangrijke rol speelt. Door de corona crisis is de wereld opeens online geworden en dit geldt dan natuurlijk ook voor het onderhandelen. Tijdens dit webinar gaat Marco Weijers van Huthwaite International verder in op onderhandelen in de virtuele wereld en wat de verschillen zijn met de wereld die we gewend waren.

In dit webinar krijg je te horen wat de belangrijkste gedragen zijn die onderhandelaars helpen als zij verkopen, inkopen en bij het effectief met elkaar omgaan in zowel de echte als virtuele wereld.

 

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen