Highlights Salesmanager in de Keuken bij Pas Reform (24 oktober 2016)

SMA Logo pas reformPas Reform, is een bedrijf dat bijna 100 jaar oud is, waar +/- 200 personen werkzaam zijn. Het is verdeeld in een drietal bedrijven, te weten : Hatchery Techology, Naterform Hatchery Technology en Lan/Habar Handeling.  Binnen deze 200 personen, bevinden zich een 10-tal Salesmanager, met een vijftal verschillende nationaliteiten. Deze tien personen werken wereldwijd met +/- 65 distributeurs. Dit geeft een goede global pressence.

 

 

 

Na de introductie door de voorzitter van SMA Oost, nam Bouke het woord. In zijn opening gaat hij een indrukwekkende weergave van zijn loopbaan tot op heden.  Hierin kwam duidelijk zijn expertise op het vakgebied en zijn passie naar voren. Dit enthousiasme kwam eveneens terug toen hij vervolgens uitleg begon te geven over het proces van ei tot aan een geboren kuiken. Er werd stil gestaan bij de verschillende stappen in het biologische proces. Hierbij werd er natuurlijk stil gestaan bij onderwerpen als de temperatuur van een ei, etc. Vervolgens schetste Bouke een beeld van het incubatie proces en tot waar de rol van Pas Reform zich afspeelt in het geheel.

 

In het vervolg behandelde hij de wereldwijde markt waarin Pas Reform zich ophoudt. Voor de meeste van de aanwezigen was dit een openbaring, niemand had zich namelijk een voorstelling hiervan kunnen maken. `Hierbij constateert men nog steeds een jaarlijkse groei van 3% van de totale markt, waarbij de grootste groei in landen als Rusland, Brazilië en India plaatsvind. Tevens gaf hij aan dat het een zeer smalle en beperkte markt is, wereldwijd zijn er 2.000 personen die er toe doen. Bouke verwachtte overigens dat de markt voor kippenvlees steeds groter zal gaan worden als je dat af gaat zetten tegen andere markten, zoals varken en rund. Gezien de groei van de wereldbevolking komt dit neer op 1 biljoen extra kippen per jaar.

 

Bouke sneed daarna een aantal extra gevoelige onderwerpen aan. Hierbij moet je denken aan:  Voedsel Veiligheid, Dierenwelzijn en duurzaamheid. Nadat gedeelte werd er aandacht gegeven aan de producten/diensten van PasReform. Bouke gaf tevens de USP van het bedrijf aan, dat men de enige singel soure leverancier is, die de klanten volledig kunnen ontzorgen

 

SMA Oost 24 oktober pas reformOm vervolgens te eindigen met de trends, die eveneens de commercie raken. Pas Reform merkt dat er een enorme consolidatieslag bij de klanten plaatsvinden. De markt wordt daardoor in steeds grotere brokken opgedeeld, met als gevolg steeds minder spelers. Tevens zag Bouke, net als in de meeste markten, dat de prijzen steeds verder onder druk komen te staan. Tenslotte stond het stil bij de trend, dat ook aan Pas Reform steeds meer flexibiliteit in de dienstverlening wordt gevraagd, door de klanten.  Pas Reform, is een bedrijf dat bijna 100 jaar oud is, waar +/- 200 personen werkzaam zijn.

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door het pand van Pas Reform, van waaruit de volledige distributie in de gehele wereld wordt verzorgd. Uiteindelijk werd de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen