Highlights, SMA Zuid : Salesmanager in de Keuken bij Bavaria

SMA Logo Bavaria Salesmanager in de Keuken 23 maart 2017Op 23 maart waren we vanuit SMA Zuid te gast bij de winnaar van de Piet Heijn Award 2016, te weten Bavaria. Gezien de zeer hoge opkomst was er veel interesse om eens een kijkje in hun commerciële keuken te nemen. De ontvangst van de bijeenkomst was in het Brouwerij Café van Bavaria in Lieshout. Tijdens het onderling netwerken, werd er uiteraard al volop genoten van de producten van dit Brabantse bedrijf. Nadat iedereen binnen was, nam de voorzitter van SMA Zuid, Michael Bandel het woord en heette iedereen van harte welkom.

 

SMA Zuid Bavaria Ton DonderwinkelNa deze opening ging de gehele groep naar buiten,  het eerste deel van het programma bestond namelijk uit een bezoek aan de brouwerij. Doordat deze iets verderop in het dorp was, werden we vervoerd in een speciaal treintje, geheel in stijl van de kleuren van Bavaria. Na een korte tour waren we op de plaats van bestemming, waarna er een terugblik volgde in de historie en de wijze waarop men groot was geworden. Echter toch steeds met behoud van de familiewaarden. Vervolgens deden we een stap in het heden en werden we meegenomen langs het gehele productieproces wat doorlopen moet worden om tot het eindproduct te komen. Tijdens deze tocht waren er meerdere momenten om te proeven van het bier en andere halffabricaten. Gezien de positieve reacties van de aanwezigen viel dit in goede aarde.

 

SMA Zuid Bavaria Ingrid van der LindenNa deze interessante rondleiding gingen we, lopend, weer terug naar het Café. Daar stond de volgende verassing op ons te wachten, namelijk een bierproeverij. Alle aanwezige SMA-leden krijgen een 5-tal verschillende bieren uit het portfolio van Bavaria aangeboden. Op deze manier werd een goed beeld gegeven van de verschillende smaken die momenteel worden gevoerd, daar de meeste Bavaria eigenlijk alleen maar kennen van het traditionele biertje.  

 

 

In het volgende gedeelte van de bijeenkomst volgde het serieuze gedeelte, namelijk een toelichting op de commercie van Bavaria. Dit werd verzorgd door, Sales Director Nederland, Gert-Jan Becks.  Hij ging hierbij, allereerst,  in op de wijze waarop de commercie qua organisatievorm ingericht is. Bavaria opereert wereldwijd vanuit een 5-tal regio’s en heeft zes brouwerijen. Hiervan staan er drie in Zuid-Nederland, één in België en eveneens één in Ethiopië. Vervolgens werd er aangegeven  dat men in 2015 een belangrijke verandering had doorgevoerd door zich niet verder meer te richten op de brands, maar zich op regio’s te gaan richten. Hierbij is de groeidoelstelling verdeeld over de drietal assen, namelijk het uitbouwen van de bestaande business, new business development en mergers & acquisitions.

 

In het vervolg werd er verder ingezoomd op het model, zoals dat in Nederland is ingericht. Hierbij zie je dat er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen Horeca en Retail. Wat echter in beide kanalen van groot belang is, is dat de klant altijd centraal wordt gezet door Bavaria. Marketing en Sales zijn hierbij zeer nauw met elkaar verweven. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is wel dat de beslissing op een zo laag mogelijk niveau in de organisatie genomen moeten kunnen worden. Samenwerking en kennis delen is hierbij van groot belang.  Vervolgens was er nog wat ruimte om vragen te stellen.

 

SMA Zuid Bavaria Eiso BleekerNa het enthousiaste verhaal van Gert-Jan, beëindigde de voorzitter van SMA Zuid het officiële gedeelte van de bijeenkomst. Er stond echter niet een netwerkborrel op het programma, maar Bavaria bood ons, vanwege het winnen van de Piet Heyn Award, een heerlijke driegangen menu aan in hun Café. Hier werd volop gebruik van gemaakt, waardoor het onderling netwerken, goed uit de verf kwam.

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen