Lidmaatschappen

De SMA is een vereniging waar Sales Professionals in elke fase van hun loopbaan terecht kunnen. De SMA heeft daarom verschillende soorten lidmaatschappen voor verschillende soorten bedrijven. Dit gaat van een individueel lidmaatschap tot een partnership met een bedrijf en/of opleidingsinstituut.

Dit is een lidmaatschap dat je persoonlijk met de SMA aangaat en wat je verschillende mogelijkheden biedt op het gebied van netwerken en het zoeken van verschillende content. Tevens biedt een lidmaatschap bij de SMA ledenvoordeel bij sommige partners waar je optimaal van kan profiteren. Met het lidmaatschap heb je de mogelijkheid om naar alle landelijke en regionale, openbare bijeenkomsten van de SMA te gaan. Dit biedt je dus een landelijke dekking om te netwerken.

De lidmaatschappen met het bedrijfsleven worden gekenmerkt doordat het over het algemeen meerjarige overeenkomsten zijn met bedrijven en/of organisaties.  Een lidmaatschap is opgebouwd uit een aantal componenten, zoals meerdere lidmaatschappen voor personen, exclusieve deelname aan peergroups, toegang tot ons Captains Dinner en Piet Heyn SMA Awards en natuurlijk een stuk exposure naar onze leden.

Naast het accrediteren van de sales opleidingen binnen het onderwijs bestaat er ook de mogelijkheid als onderwijsinstelling om een partnership met de SMA aan te gaan. Dit varieert van een institutioneel lidmaatschap tot een maatwerk contract waarbij de SMA er zorg voor draagt dat het bedrijfsleven en onderwijs samen worden gebracht. Bij een institutioneel lidmaatschap kunnen de docenten naar bijeenkomsten van de SMA, met een partnership kan er gedacht worden aan bijeenkomsten waar beroepenvoorlichting, sollicitatie of een speed event centraal staan.

Content is een steeds belangrijker wordende pijler onder de SMA. SMA heeft dan ook een groot aantal kennispartners. Enerzijds zijn dit partners op het gebied van commerciële vaardigheden, anderzijds partijen die specifiek veel inhoudelijk kennis hebben van een thema dat speelt binnen de commerciële wereld. Deze partnership geven deze partijen op verschillende manier exposure binnen de SMA.