Partnership met het onderwijs

Als vakvereniging hebben wij ons ten doel gesteld om het salesvak verder te professionaliseren. Hierbij is een nauwe samenwerking met het reguliere onderwijs onontbeerlijk omdat hier de salesprofessionals van de toekomst worden opgeleid. Naast het accrediteren van opleidingen kennen we ook verschillende vormen van samenwerking waarbij o.a. de docenten van de opleiding up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van sales. Daarnaast kennen we vormen van lidmaatschappen waarbij de SMA samen met de betreffende opleidingsinstituut bijeenkomsten organiseert voor de studenten van de opleiding. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. een speeddate event tussen de leden van de SMA en de studenten. Dit voor een stageplaats of een daadwerkelijke baan. Door een dergelijk lidmaatschap biedt het opleidingsinstituut haar studenten een netwerk met een groot aantal commerciële bedrijven in Nederland.

Institutioneel lidmaatschap

In dit lidmaatschap zitten de volgende componenten:

  • Lidmaatschap voor 5 docenten van de opleiding met:
    • Toegang tot alle regionale bijeenkomsten;
    • Toegang tot het Landelijk en de Regionale Sales Events;
    • Wekelijks de SMA Nieuwsbrief

De jaarlijkse kosten voor dit lidmaatschap bedragen € 1.200,– (exclusief BTW)

Partnership met SMA

Bij een partnership met de SMA vindt er een upgrade plaats van het institutioneel lidmaatschap. De upgrade zal grotendeels bestaan uit het organiseren van bijeenkomsten, waarbij de SMA zorg zal dragen voor de invulling van het event. Hierbij valt te denken aan de volgende type events:

Beroepenvoorlichting 

Dit is bedoeld voor de 1e jaar studenten, waarbij de SMA ervoor zorgt dat er een verscheidenheid aan salesfuncties aan bod gaan komen. Op deze manier kunnen de studenten zich een beter beeld vormen van de toekomstmogelijkheden in hun gekozen werkveld.

Sollicitatie Event

De 2e jaar studenten die vlak voor hun stage zitten, is voor deze bijeenkomst de doelgroep. Tijdens dit event worden er verschillende workshops georganiseerd over het thema solliciteren. Dit gaat uiteraard in overleg, zodat er geen overlap zal zijn met de reguliere lessen die gegeven worden. Daarnaast zal er een check van de CV plaats vinden, zodat men op dit gebied goed beslagen ten ijs komt.

Speeddate Event

Tenslotte is er ook nog een event voor de 3e jaar studenten. Dat betreft dan het Speeddate Event. Tijdens dit Event zullen door middel van een speeddate het bedrijfsleven en de studenten aan elkaar worden voorgesteld. Op deze manier hebben beide partijen een goed beeld van elkaar, en wellicht kan er reeds zaken gedaan worden voor de toekomst.

Gastspreker

In samenspraak met het opleidingsinstituut zal een thema bepaald worden, waarna de SMA op zoek gaat naar een geschikte spreker over gekozen onderwerp. De SMA zal hierbij zeker ook op zoek gaan naar oud-winnaars of – winnaressen van de recente verkiezingen.

Kosten Partnership

De kosten van een dergelijk partnership is afhankelijk van het aantal te organiseren bijeenkomsten. De kosten bedragen momenteel € 750,– (excl. BTW) per te organiseren event. Indien er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een tweetal bijeenkomsten, zullen de kosten van het partnership € 2500,– bedragen. Dit is dan € 1.500,– voor de bijeenkomsten en nogmaals € 1.000,–  voor het institutioneel lidmaatschap. Voor de duidelijkheid, er zullen altijd separate afspraken gemaakt moeten worden voor de accreditatie. Dit geldt ook bij een partnership.

Interesse ?

Mocht u interesse hebben in een institutioneel lidmaatschap of een partnership dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Zij maken dan graag een afspraak, zodat we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden verder kunnen bespreken. Wij zijn bereikbaar via 0348-495056 of via het volgende e-mailadres: secretariaat@sma.nl

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen