Live your potential – het succesverhaal achter Asito

Remko Stolk gaat verder in op het succesverhaal achter Asito en hoe dit aansluit bij ons huidig jaarthema “Live your Potential”.

Asito heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door te laten zien dat het nastreven van maatschappelijke impact niet alleen mogelijk is naast commercieel succes, maar hier zelfs aan bijdraagt. Dit begon zo’n tien jaar geleden toen Asito de handschoen oppakte na de mislukte klimaattop van Kopenhagen. De organisatie werd klimaatneutraal als eerste grote schoonmaakbedrijf en zette zich ook in om mensen buiten de eigen organisatie te verduurzamen. Dit leverde Asito een plek op in de top 25 duurzame bedrijven van Nederland in

De Telegraaf en een plekje in vele relevante netwerken. De laatste vijf jaren verschoof het accent zich bij Asito naar inclusief ondernemen, het opnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de Asito-organisatie en bij klanten. Door ook hier niet alleen actief te zijn in de eigen organisatie maar ook daarbuiten, werd Asito opinieleider op dit thema. Dit zorgde ervoor dat ze direct invloed hebben kunnen uitoefenen op wet- en regelgeving. Asito staat in de politiek bekend als oprechte organisatie die in het belang van haar mensen wil bijdragen aan goed beleid op dit vlak.

Al deze inspanningen zorgen ervoor dat Asito met een compleet andere DMU in de organisaties van klanten en potentiële klanten acteert. Ze zijn niet meer alleen de facilitaire partner, maar praten mee over board room issues als duurzaamheid en inclusiviteit. Klanten kiezen bewust voor Asito als partner in de schoonmaak, omdat ze op de andere terreinen kunnen bijdragen aan de uitdagingen waar onze klanten mee te maken krijgen. Op deze manier krijgt duurzaamheid een dubbele lading. De organisatie die goed bezig is op de 3 P’s van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen, maar ook de betekenis van langdurig succes. Alleen zo kun je in de ogen van Remko impact maken en blijven maken. In zijn presentatie gaat hij hier verder op in.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen