Masterclass Sales Event 2016, Jan Jaap van Weering : Zakelijke Etiquette & Omgangsvormen

Masterclass Zakelijke Etiquette & Omgangsvormen.

 

Niemand minder dan etiquette & protocol expert Jan Jaap van Weering, bekend van de televisieserie “Hoe Heurt Het Eigenlijk?” en “Blauw Bloed” zal u voorgaan in de wereld van Zakelijke Etiquette en Omgangsvormen. Naast de vele onderwerpen over etiquette, persoonlijke presentatie, dress codes, correcte omgangsvormen en zijn waardevolle do’s & don’ts, zijn er ook voldoende humoristische anekdotes van de grootmeester zelf.

 

Biografie

 

 

Foto gemaakt door Roelof Pot

Foto gemaakt door Roelof Pot

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter. Jan Jaap werd in 1958 geboren in Hilversum. Hij groeide op in Oegstgeest en in Indonesië. Hij voltooide zijn opleiding aan de IVA Businessschool te Driebergen. Hierna vervulde hij zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers. Vervolgens trad hij toe tot de Marketing Retail-organisatie van de Royal Dutch Shell plc, in Nederland. Hier heeft hij ruim 28 jaar gewerkt, altijd in commerciële en communicatieve functies. Hij heeft trainees en collega’s begeleid bij het correct omgaan met klanten. Zijn laatste functie was Huisstijlmanager bij Shell Verkoopmaatschappij B.V. Hij verliet Shell in 2008.

 

In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen. Geleidelijk aan ontwikkelde hij het plan om deze activiteiten een professionele vorm te geven. Met zijn bedrijf Distinguished, opgericht in 2008, heeft hij inmiddels een indrukwekkend cliëntenbestand opgebouwd.

 

Jan Jaap is tevens hoofddocent bij het Institute of Protocol The Hague en hij vervult een aantal gastdocentschappen bij de IVA Business School, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Koninklijke Marine – Bureau Leiderschap & Teamtraining en het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Nederlandse Defensie Academie – Instituut Defensie Leergangen afdeling Internationale & Specifieke Opleidingen (Militair Attaché cursus), EuroCollege, De Haagse Hogeschool, de Hogeschool Gent (België) en Stenden Hogeschool Leeuwarden. Bovendien wordt Jan Jaap regelmatig voor radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd bij o.a. bij de AVRO, BNR, BNN, de NOS en RTL. Jan Jaap is enige tijd gastredacteur bij Het Financieele Dagblad – FD Entrepreneur geweest en thans columnist bij Outsource Management magazine, Sociëteit De Witte magazine en actief als spreker bij het Assemblee Sprekersbureau en de Speaker Academy.

 

 

Jan Jaap is auteur van het boek ‘Distinguished look at…’over Zakelijke Internationale Etiquette & Omgangsvormen met een Voorwoord van dr. Bernard Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en oud ambassadeur.

 

Zie infolink: http://www.distinguished.nl/boek.details.html

 

 

Schrijf je in voor het Sales Event 2016, via onze website.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen