Masterclass Sales Event 2016, Paul Joosten : Storytelling in Sales

– Storytelling in Sales –

 

Vertrouwen.

 

Klanten hebben behoefte aan relaties gebaseerd op vertrouwen. In 2014 werd in opdracht van de New York Times en CBS News en onderzoek uitgevoerd naar de rol van vertrouwen bij zakelijke transacties. 63% van de ondervraagden was van mening niet voorzichtig genoeg te kunnen zijn, wanneer iemand hen iets wilde verkopen. 37% van de respondenten geloofde zelfs dat een verkoper misbruik van vertrouwen zou maken indien de ruimte daartoe werd geboden. Echter: 85% van de ondervraagden was ervan overtuigd dat een zakenpartner persoonlijk kennen betekende dat deze in elk geval fair zou zijn. 

 

“In mijn eerste baan bij Bull kwam er na een maand een senior salesman in onze sales meeting om met de essentie van het salesvak ons te delen. Alvorens hij begon te spreken, schreef hij op het whiteboard in hoofdletters één woord; VERTROUWEN. Hij gaf aan dat in verkoop het enige wat echt telt is vertrouwen. Grote transacties, kleinere transacties, het gaat alleen maar om vertrouwen. Het reduceren van risico’s en complexiteit. “ De vraag is alleen hoe ?

 

Een nieuwe benadering: Pull versus Push.

 

Sales Event 2016 afbeelding masterclass Paul Joosten Story TellingDe ouderwetse manier van verkopen, hard selling, werkt allang niet meer. Pushen werkt juist averechts. Klanten willen kopen en zijn hierin veel beter in staat dan 10 jaar geleden. Het aankoopproces is sterk veranderd de afgelopen jaren, een steeds groter deel van dit process wordt online doorlopen en de prospect heeft veel meer informatie tot zijn beschikking dan voorheen. Recent onderzoek toont aan dat maar liefst 57% van het koopproces wordt doorlopen zonder dat er contact is met het bedrijf in kwestie. Dit heeft grote implicaties voor sales.

 

 

 

Commodotization.

In de huidige ‘Information Age’ zullen aanbieders van diensten en producten in toenemende mate uitwisselbaar worden, of door abstractie en complexiteit in elk geval vergelijkbaar in de ogen van de klant.

 

 –   People don’t really buy your product, service or solution.

                                                      They buy the stories that are attached to it. –

 

Workshop PhotographyStorytelling biedt je de mogelijkheid om je uniciteit helder over het voetlicht te   brengen. Niet langer abstracte statements en beweringen, maar beelden waar klanten zich in herkennen. Door het verhaal geef je de klant de gelegenheid om zijn beelden te creëren en te concluderen wat belangrijk is over jouw organisatie, jullie product of dienst en klanten.

 

Op dit moment worden de woorden ‘verhaal’  en ‘storytelling’ te pas en te onpas   gebruikt. Storytelling verkoopt. Maar pas op! Niet alles wat wordt verteld of geschreven is een verhaal. Zelfs niet alles wat een verhaal wordt genoemd, is een verhaal. En wat geen verhaal is, heeft ook niet de kracht van een verhaal.

 

Tijdens de masterclass Storytelling for Sales, zal Paul Joosten je meenemen in het   wat, waarom, hoe werkt het en wat kan ik ermee in mijn dagelijkse praktijk?

 

Joosten leert je de do’s and don’ts!

 

Uit de Praktijk.

 

Tevens zal hij samen met Mischa van Werkhoven van Qlik, laten zien wat zij gedaan   hebben om de Qlik story zowel intern als extern te laten resoneren en beklijven bij   klanten, partners en  medewerkers.

 

SMA Profielfoto Paul Joosten

 

Deze sessie wordt geleid door Paul Joosten. Paul werkte ruim twintig jaar in diverse management- en salesfuncties binnen de ICT, alvorens hij in 2007 aan de slag ging met storytelling in zakelijke omgevingen. Zijn meest recente functie was commercieel directeur bij Business Objects. Daarvoor is hij ruim 9 jaar actief geweest bij Oracle. Hij is verbonden aan de HAN als docent in de Post HBO opleiding Senior Accountmanagement en sinds 2015 is hij Sales Director bij Qlik.

 

Schrijf je via onze website in voor het Sales Event 2016

 

 

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen