Masterclass Sales Event 2020 : Growth Hacking

Emiel Kanters en Thijs van Rosmalen stelden in hun masterclass ‘Growth Hacking’ in sales centraal. Volgens hen zijn veel salesmensen nog steeds erg gericht op het sluiten van de deal. Dat is natuurlijk ook wel de essentie van sales. Maar het kan zoveel leuker 20200305 Emiel Kanters Growth Hackingworden wanneer je daarvoor moderne online tools benut. Closing the deal zal dan in kwaliteit én kwantiteit toenemen. Een droomscenario voor iedere salesprofessional. Emiel Kanters: “Ons valt op dat veel salesmensen onbekend zijn met het grote aantal slimme tools voor sales. Je kunt ze inzetten in het zogenaamde prospecten en het vinden/verrijken van ideale klanten. De gemiddelde salesprofessional is vooral bezig met hoe hij zijn socials skills kan verbeteren. Dat is ook belangrijk, maar in combinatie met online sales tools wordt het pas echt powerful. Bij Growth Hacking staat groei in bereik, data en klanten centraal. Door online social profiling met behulp van algoritmen kun je veel interessante informatie van een klant achterhalen. Dat helpt je de klant te kennen en op vraagstukken in te spelen.”

 Growth Hacking, IT technologie en sales

 

“Veel legacy IT-systemen zitten salesmensen in de weg. Bijvoorbeeld CRM-systemen die als belastend ervaren worden. Daarmee heeft IT-technologie bij sales een verkeerd imago. Dat is zonde want je kunt 30% tot 50% effectiever zijn als 20200305 Emiel Kanters Growth Hacking zaalje het slim aanpakt. De klant wil eerlijk advies, de verkoper denkt aan transactie en de organisatie wil resultaat. Zo ontstaat er frictie tussen de belangen. Growth Hacking is een manier om ‘low-cost’ marketingkanalen in te zetten op een manier waardoor de snelste groei van een bedrijf gerealiseerd wordt.”

Reacties op masterclass Growth Hacking

 

Sjaak ten Bras, Salesmanager bij Papendal uit Arnhem : “Ik koos voor de Masterclass van Emiel Kanters omdat ik een enige tijd daarvoor een sessie van de SMA op Nyenrode heb gevolgd. Daar leerde ik al veel van Thiis van Rosmalen van Webs en dat smaakte naar meer. Leads genereren, Inbound marketing en “Sales als een service” zijn onderwerpen die me erg aanspreken.  Remco Rijnhart, CEO bij Tempero : “De sessie van Emiel was erg leuk, zeer waardevol en met goede praktijkvoorbeelden. Vooral heel veel Sales/marketing hacks en tips die waardevol waren voor zowel ondernemers als verkopers.”

Klik hier voor de presentatie van Emiel over Growth Hacking

Wie is Emiel Kanters

 

Emiel is algemeen directeur en mede-eigenaar van Webs. Webs helpt B2B bedrijven hun onbenut commercieel potentieel om te zetten in business groei. Emiel heeft al zijn ervaringen op het gebied van online marketing en sales opgedaan in zowel publieke als private ondernemingen in de rol van manager, consultant en ondernemer. Uit die ervaringen is een unieke aanpak ontstaan waarmee hij met meer dan 40 professionals…….”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen