Masterclass Sales Event 2020 : Online netwerken

20200503 Bastiaan van Hooft online netwerkenGevarieerde masterclasses: al van oudsher één van de paradepaardjes van het Sales Event. Bastiaan van Hooft (LinkedIn) droeg daar dit jaar zijn steentje aan bij: naast verhalen over data, leiderschap en storytelling belichtte hij juist weer een heel andere hoek, die van het online netwerken. Met meer dan 676 miljoen leden op LinkedIn (in meer dan 200 landen) is LinkedIn een gigantisch platform vol contacten. Hoe houd je die van jou warm? De wereld van de koper is aan het digitaliseren en veranderen. Als je LinkedIn op de juiste manier inzet, dan kan het je helpen en kun je er je voordeel uit halen. Niet voor niets is LinkedIn het grootste zakelijke digitale platform ter wereld. Je kunt hier ontzettend veel kennis en inzichten opdoen over je huidige en toekomstige klanten. LinkedIn kan dienen als researchpartner: alle informatie over een klant en wat hem beweegt en interesseert ligt hier voor het oprapen. Mijn belangrijkste tip of advies aan iedereen die LinkedIn gebruikt: wees authentiek en origineel als je digitale connecties maakt met mensen. ‘It’s no longer just about what you sell, but rather how you sell’ stond er op één van mijn sheets. Een onderzoek van Gartner laat zien dat 53% van de klant loyaliteit beïnvloed wordt door sales. Zoals eerder gezegd zijn er ontzettend veel mensen actief op LinkedIn. Hoe val je op en spring je daar tussenuit?”

Tips en tricks online netwerken
 

“Ik geef graag een aantal praktische tips over het online netwerken: verander je achtergrondfoto, upload een professionele foto, maak optimaal gebruik van je headline (wees hierin creatief!), vertel je verhaal in je samenvatting en voeg media toe. Daarna geldt: 20200503 Bastiaan van Hooft online netwerken zaalcontent is king. We worden dagelijks aan 2000 tot 4000 merkimpressies blootgesteld. Ons brein wordt met 11 miljoen data-punten per seconde gebombardeerd. Hiervan verwerkt de gemiddelde persoon er ongeveer 40 tot 50 per seconde. Dit betekent dat we 99,99% van de data negeren. Kopers bekijken gemiddeld 11.2 stukken content voordat ze een koopbeslissing maken. En nu gaat het er om: bij hoeveel van die touchpoints ben jij zichtbaar? Daarnaast denken mensen vaak te klein als het gaat om hun netwerk. Het gaat niet alleen om jouw connecties, maar ook de connecties van jouw connecties en hun netwerk. Ik hoop dat mensen hierdoor wat breder gaan kijken.”  

Reactie op Masterclass Online Netwerken

 

Edwin Rubens van de Channel Concept Company gaf aan : “De masterclass online netwerken van Bastiaan was zeer energiek en gaf mij erg veel nieuwe inzichten in de data achter LinkedIn. Maar ook middels het krijgen van slimme tips om te zorgen dat je posts op LinkedIn zichtbaarder worden. Een zeer nuttige en amusante masterclass met veel toegevoegde waarde. Echt een voorbeeld van het delen van informatie, zodat een ander er beter van wordt”

Klik hier voor zijn presentatie

Wie is Bastiaan van Hooft

 

Mijn passie ligt bij de digitalisering van onze netwerken en de impact van “Modern Selling” en hoe iedere sales professional dit zou kunnen inzetten bij het online netwerken. Op dit moment ben ik werkzaam als Relatiemanager Europe binnen LinkedIn, waar ik meedenk met sales en marketingafdelingen die Modern Selling willen inzetten om hun doeleinden te behalen, hierbij staat personalisatie en digitale benadering van de koper centraal.  ”

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen