Salesmotto Azzeddine el Attoti

Huidige functie : Corporate Account Manager

Huidige werkgever : KPN

Winnaar Senior Sales Professional van het Jaar 2020

Als generieke accountmanager ben ik verantwoordelijk voor een aantal gemeenten en veiligheidsregio’s, van A tot Z. Dit houdt onder andere in de relatie onderhouden op verschillende niveaus; vooral op strategisch en tactisch niveau. Een belangrijke doelstelling hierbij is klanttevredenheid behouden en waar mogelijk verbeteren. Hierin speelt klanten helpen bij hedendaagse en toekomstige vraagstukken een belangrijke rol. U kunt hierbij denken aan wat is de beste manier voor een klant om de stap naar de Cloud te maken of wat is de beste manier om met elkaar digitaal samen te werken. Het naleven van de strategische accountplannen die ik eerder heb gemaakt en elke dag weer nadenken over wat de volgende strategische stap is die we als bedrijf maar ook zeker onze klanten moeten maken, horen hier ook bij. Daarnaast ben ik bezig met hechte lange termijn relaties bouwen, onderhouden en verbeteren waar mogelijk met verschillende stakeholders bij onze klanten. Uiteraard heb ik ook targets, zoals order intake targets: behouden van business, nieuwe business creëren maar ook targets op het gebied van omzet en klanttevredenheid.

20210311 SMA Sales Event Azzeddine El Attoti
Azzeddine heeft aan de verkiezing van de Senior Sales Professional van het Jaar 2020 deelgenomen. Naast het optreden voor een vijfkoppige vakjury moest hij eveneens een pitch houden. Wegens corona moest deze helaas vanuit een studio.

Bekijk deze pitch.

Wat heeft deelname aan de verkiezing Azzeddine opgeleverd?

Het traject voor de verkiezing van de Senior Sales Professional van het jaar is een traject wat ik nooit zal vergeten. Je wordt uitgedaagd zoals je nog niet eerder uitgedaagd bent, je zult momenten ervaren die je nog niet eerder hebt ervaren en je leert vooral veel over jezelf. In het mooie vak sales besteden we veel aandacht aan het bedrijf waarvoor we werken, aan de bedrijven die onze klanten vormen en aan hoe we deze bedrijven beter kunnen maken. Ik geloof ook dat een goede accountmanager vooral bezig is met anderen. Echter, is het ook goed om eens de focus op jezelf te hebben. Jezelf weer een stuk beter maken, wat een belangrijke basis vormt. Daar is het traject van de SMA goed geschikt voor aangezien het gehele traject in het teken staat van jou. Met de SMA en de Professionals die gelinkt zijn aan de SMA, zal je tot mooie antwoorden komen over jezelf. Met al die professionals die je gaat ontmoeten verrijk je ook nog eens je netwerk waar je de rest van je carrière wat aan hebt. Een mooie vraag is waarom ben jij succesvol en maak jij elke dag het verschil? Dit lijkt een makkelijke vraag maar wanneer je diep genoeg gaat voor deze vraag, kan je hier veel kracht uit halen. Maar vergeet niet: with great power, comes great responsibility. Are you ready?

Salesmotto van Azzeddine

“Impact maken, door dingen te creëren die er eerst nog niet waren’’

Dit kunnen grote dingen zijn maar ook kleine dingen. Wat ik weleens heb gelezen, ik citeer hier iemand anders, is dat het leven zoveel breder/interessanter kan zijn wanneer u nadenkt over een simpel feitje: veel dingen om ons heen wat we ‘normaal’ of ‘het leven’ noemen is vaak ook maar verzonnen door gewoon mensen zoals u en ik. En deze mensen waren wellicht niet eens slimmer dan ons of creatiever of hadden niet de nodige wilskracht. En datgeen wat we ‘normaal’ of ‘het leven’ noemen, kunnen we veranderen en beïnvloeden en we kunnen eigen dingen creëren die impact kunnen maken. Met het creëren van dingen kunt u denken aan mijn buurman die een speeltuin heeft gecreëerd voor de buurt (zie mijn SMA finale pitch) maar denk ook zeker aan waardevolle nieuwe klanten in regio’s waar een bedrijf nog nooit eerder die klanten heeft gehad

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen