Salesmotto Bas Schoonderwoert

20210318 SMA Verkiezing Salesmanager Bas SchoonderwoerdAls Salesmanager Corporate Partners binnen CWS ben ik verantwoordelijk voor 32 grote schoonmaakpartners en IFM partijen in Nederland. In dit indirecte verkoopkanaal ligt de nadruk op samenwerking met deze partijen om gezamenlijk klanten te bedienen waarbij de dienstverlening van CWS aansluit op de corebusiness van deze partners. De nadruk ligt op Partnership omdat we niet gewoon een leverancier willen zijn van sanitaire voorzieningen.

Samen met een gebalanceerd team van negen accountmanagers is de focus gericht op het behoud van klanten. Ik heb hierin een coachende rol en ben met ieder individu steeds aan het inzoomen op kansen en mogelijkheden. We bespreken successen en mislukkingen en analyseren steeds samen wat goed gaat en in een volgend traject beter kan. De ervaring die ieder teamlid opdoet, worden gedeeld in het hele team. Vanuit ieder zijn eigen ervaringsgebied krijgt ieder teamlid bij toerbeurt de gelegenheid om een onderwerp waar hij of zij in uitblinkt, te delen met het team. Op deze manier leren we continue van elkaar en is de samenwerking versterkt en zoeken mensen elkaar steeds meer op om tot de beste proposities te komen.

Hoewel 2020 in vele opzichten een uitdagend jaar is gebleken door de intrede van COVID-19 en alle daarbij behorende beperkingen, hebben we als organisatie kunnen doorpakken en zijn we actief in dienstverlening waarvan de waarde nu pas echt tot uiting komt. We hebben deze periode aangegrepen om ons businessmodel transparanter te maken. Als partner zijn we flexibel omgegaan met de wezenlijke afschaling van bezettingsgraden op klantlocaties en hebben hierin onze klanten kunnen compenseren in een economisch vreemde tijd.

Ik ben er echt van overtuigd dat deze opstelling, nadat we COVID-periode achter ons laten, zal leiden tot een groei in onze business en een nog beter partnership dan voorheen.

Wie is Bas privé?

Ik ben inmiddels 41 jaar oud en woonachtig in het mooie Breda. Ruim 16 jaar getrouwd met Hannie en vader van twee dochters Isabella en Carolina van respectievelijk 13 en 10 jaar oud.

Je zou ons kunnen omschrijven als echte Bourgondiërs. Ik houd van lekker lang tafelen en ga graag buiten de deur eten. Om deze “ongezonde” hobby binnen proporties te houden, ben ik buiten de lockdown, regelmatig in de sportschool te vinden. Deze twee zaken mis ik momenteel echt enorm. Ik houd van reizen en probeer in normale omstandigheden meerdere keren per jaar met mijn gezin naar het buitenland te vertrekken om heerlijk te ontspannen.

Salesmotto van Bas

“Een echte winnaar weet wat verliezen is”

“Een individu kan het verschil maken, maar niet iedereen is Messi of Ronaldo.” “Een individu wordt beter door zijn team en het team wordt beter door de bijdrage van een individu”. “Werk voor elkaar én met elkaar”.

Ik heb jarenlang gevoetbald totdat een knieblessure roet in het eten gooide. Ondanks deze tegenslag hield ik teveel van het spelletje om het gedag te zeggen en heb ik mij neergelegd bij de situatie dat ikzelf niet meer actief kon spelen. Ik ben toen mijn team gaan coachen. Dit heb ik in totaal 10 jaar gedaan met heel veel plezier en succes. Dat succes kwam na jaren van samenwerken en investeren en heeft geleid tot een kampioenschap zonder een wedstrijd te verliezen.
Vanuit die sportgedachten en het strategisch inzetten van verschillende kwaliteiten in een team, ben ik onderstaande denkwijze steeds meer gaan gebruiken in mijn werkzame bestaan.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen