Salesmotto Christoph Kleiren

Huidige functie : Salesmanager

Huidige werkgever : Hilti Nederland

Winnaar Salesmanager van het Jaar 2020

Wat doet Christoph ?

“ Hilti is als multinational wereldwijd actief in de bouwsector, waarbij wij voornamelijk werken met een direct sales model. Voor ons betekent dit dat wij het merk, de fabrikant, de leverancier en de verkopende partij zijn voor onze klanten. In tegenstelling tot onze concurrenten werken wij niet met dealer netwerken en is onze kracht dat wij dagelijks in contact staan met de eindgebruiker. Wij bedienen de gehele bouwsector en hebben een breed product assortiment, de bouwsector is sterk gefragmenteerd en hier is onze salesorganisatie dan ook op ingericht met 17 verschillende sales teams. Zo ben ik in mijn rol als salesmanager verantwoordelijk voor het noordelijke team van “Staal-Metaal”. Kortgezegd zijn mijn klanten actief in de utiliteitbouw en zorgen zij voor het (stalen)frame en de buitenschil van gebouwen (gevels en dakbedekking).

In mijn team werken 10 Accountmanagers welke direct aan mij rapporteren. Daarbij wordt mijn team ondersteund door verschillende specialisten om specifieke en complexe vraagstukken voor klanten op een goede manier in te kunnen vullen. Ik heb een omzet verantwoordelijkheid van 6,4 miljoen euro (8% van totale omzet Hilti Nederland) en ben ook verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van mijn team(leden). Dit onder het credo voor managers binnen Hilti “Develop your people, and deliver outstanding results”.

Door mijn rol als salesmanager ben ik ook onderdeel van het middle management team van Hilti Nederland. Dit zorgt ervoor dat ik naast mijn sales verantwoordelijkheid, ook verschillende projecten oppak. Meest significante hiervan is mijn aansturing van een stuurgroep (samen met één collega salesmanager) voor consultants welke verantwoordelijk zijn voor ons belangrijkste service concept. In de afgelopen twee jaar hebben we het verkoopproces van deze service verder weten te professionaliseren en eind 2020 hebben we de directie geadviseerd om de consultants op andere manier in de organisatiestructuur in te passen, dit advies is overgenomen en is vanaf begin 2021 van kracht.”

20210318 SMA Sales Event Salesmanager Christoph Kleiren Jurian Meijntjes Bas Schoonderwoert

Christoph heeft aan de verkiezing van de Salesmanager van het jaar 2020 deelgenomen. Het houden van een was een pitch was één van de onderdelen tijdens deze verkiezing.  Wegens corona was het dit keer in een studio. Bekijk deze pitch.

Wat heeft deelname aan de verkiezingen Christoph opgeleverd?

Toen ik werd benaderd om mee te doen aan de eerste verkiezing Salesmanager van het jaar (2020) was ik vereerd, maar voornamelijk erg verrast. Het was een gek jaar waarin ik op dat moment erg bezig was met het hier en nu, focus op de resultaten en het optimale uit mijn team halen. Je zou kunnen stellen dat ik op moment dus erg bezig was met het ‘wat’, waarbij de SMA mij in die periode uitdaagde om vooral erg veel na te denken over het ‘waarom’ en ‘hoe’. Dit is voor mij dan ook het leukste en meest leerzame geweest uit het traject. Ik gun het elke salesmanager om eenzelfde reis te doorlopen, waarbij je een breed scala van mensen leert kennen die vanuit hun eigen invalshoek je uitdagen, maar ook nieuwe inzichten mee kunnen geven. De verkiezing was voor mij niet het einddoel, maar het startschot voor het opbouwen van een netwerk met ervaren sales(manager) collega’s waarbij het uitwisselen van ervaringen centraal staat.

Mijn tip voor de deelnemers van 2021: Laat je verassen en blijf dichtbij jezelf.

Wat is het Salesmotto van Christoph?

” Ik laat elke situatie beter achter dan ik hem aantref”

“Mijn (sales)motto is om elke situatie beter achter te laten dan dat ik hem aantref. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat wanneer je de goede dingen blijft doen, de resultaten (uiteindelijk) zullen volgen. De basis om dit te bereiken is wederzijds vertrouwen en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door diversiteit in denken aan te moedigen, wordt ieder in zijn kracht ingezet en ondersteunen we elkaar waar nodig. Ter aanvulling nog een mooie quote : “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships” (Michael Jordan)”

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen