Salesmotto Didier Kwast

20210311 Kandidaat Verkiezing Senior Sales Didier Kwast“Ik ben binnen NCC Group werkzaam als Corporate Account Manager. Daardoor ben ik verantwoordelijk voor NCC Group’s 30 grootste klanten binnen België en Nederland. Deze portefeuille bestaat o.a. uit: overheid, semi-overheid, ov-bedrijven, netbeheerders, multinationals, banken, verzekeraars, pensioenbeheerder, ziekenhuizen, transporteurs, internationale software leveranciers, etc. In verband met gevoelige informatie kan ik helaas geen exacte namen noemen.  Ik draag een new business (jaar) omzet verantwoordelijkheid van 40-50% van het totaal van de Benelux en 25% van het totaal van het vaste land van Europa. Ik adviseer mijn klanten (veelal beleidsmatig) op gebied van business continuïteit (escrow) oplossingen ten aanzien van IT/software/applicaties. We borgen als onafhankelijk escrow leverancier het IP materiaal/recht van (software) leveranciers ten behoeve van eindgebruikers-licensees. Zodat de functionaliteit en beschikbaarheid van deze software/applicaties, bij een ontstaan probleem met de leverancier (b.v. faillissement) niet in gevaar komt en het gebruik hiervan voortgezet kan worden. Dit gebeurt middels een juridische escrow overeenkomst en een deponering van b.v.: software broncode of Cloud/SaaS software, technische documentatie, blue prints, bouwtekeningen, medicijn samenstellingen, verfkleur samenstellingen, etc. Daarnaast voeren wij in opdracht van klanten; audits, code reviews en security testen uit op de broncode / het escrow materiaal. Indirect ben ik betrokken bij de cross-sell van de cyber security dienstverlening van ons dochterbedrijf Fox IT. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor het managen van het gehele proces a-z. Van initiële scope, technische scope in samenwerking met solution architecten, juridische contractuele onderhandelingen tussen alle partijen en financiële aspecten zoals inkoopopdrachten en debiteurenbeheer.

Door mijn klant portefeuille ben ik ook nauw betrokken als schakel met ons dochterbedrijf Fox IT. Hierdoor werkte ik voor de Corona crisis bijvoorbeeld ook een dag in de week vanuit het kantoor van Fox IT in Delft. Vanwege mijn ervaring ben ik ook betrokken bij: het aannemen van nieuwe sales collega’s, begeleiden/opleiden van nieuwe collega’s en assisteren bij klantgesprekken/afspraken/voorstellen.”

Wie is Didier Privé?

“Mijn vriendin (Shanna), familie en vrienden zullen mij omschrijven als; ondernemend, avontuurlijk, actief, open, extrovert, sociaal, eerlijk, loyaal, geïnteresseerd en creatief. Ik zou dit zelf nog aanvullen met; ambitieus, leergierig, gestructureerd en georganiseerd, houd van risico’s nemen en ga geen uitdaging uit de weg. Reizen, reizen, reizen. In mijn 18e jaar ben ik voor het eerst een jaar naar Amerika geweest (high school) en dit heeft iets los gemaakt. In 2009 heb ik nog 6 maanden in Australië doorgebracht, een jaar in Canada (o.a. olympische spelen 2010), een paar maanden in midden en zuid Amerika en een half jaar in Azië. Tegenwoordig ben ik iets rustiger (vroeger was ik vrij onrustig) en meer gesetteld waardoor Shanna en ik het nu bij mooie vakantiereizen houden van max. 3-4 weken. Maar ik sta zeker nog open voor een buitenlands werk avontuur. Voor werk heb ik eerder ook al tijdelijk in Londen en in Abu Dhabi mogen wonen. Van nature ben ik creatief, ik heb altijd veel getekend en houd van fotografie. Sport vind ik ook belangrijk. Vroeger lang gehockeyd en in Amerika ook kennis kunnen maken met American football, ijshockey en honkbal. Tegenwoordig ga ik nog graag op wintersport (snowboarden), en probeer ik wekelijks even een paar uurtjes te golfen. Daarnaast op dit moment dus hardlopen en ben ik in de sportschool te vinden (wanneer dit weer mogelijk is)”.

Sales Motto van Didier

Great salespeople are relationship builders who provide value and help their customers win

“Mijn klanten open, eerlijk en transparant voorzien van het beste advies dat voor hen geldt in een specifiek scenario of situatie. Het komt voor dat het belang van de klant daarom bij mij soms voorgaat op bedrijf- en/of eigen belang”

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen