Salesmotto Emily Dobbe

Salesmotto Emily Dobbe

“Zonder wrijving geen glans”

Ten eerste brengt het haar kracht en motivatie om door te zetten bij eventuele tegenslagen in een salestraject: “Alles dat mooi is zul je moeite voor moeten doen. Het is mijn ervaring dat al mijn grote orders altijd gepaard gingen met gedoe zowel intern als extern. Als het dus weer eens tegenzit dan houd ik mij daaraan vast en ga dan gemotiveerd aan de slag om dat lastige traject of die vervelende klant met volle energie aan te pakken. Bij mij zijn de trajecten lang, soms wel meer dan 18 maanden. Het is onmogelijk om dan gedurende zo’n traject geen moeilijke momenten tegen te komen. In mijn optiek kan wrijving soms de start van iets moois zijn. 

Daarnaast ziet zij zichzelf ook als degene die de wrijving moet veroorzaken om dingen in beweging te krijgen:”Het is aan mij om zowel intern maar ook extern de boel eens lekker op de kop te zetten. Zo heb ik binnen ons bedrijf een nieuw marktsegment aangeboord. Wij waren niet actief over de as van projecten maar ik ben vol in deze nieuwe markt gedoken. Het laten ontstaan van wrijving was hierbij wel mijn sleutel tot succes. Ik ben zaken compleet anders gaan aanpakken dan wij hiervoor deden en dat zorgde uiteraard intern voor de nodige wrijving omdat nagenoeg de gehele organisatie uit haar comfortzone werd gehaald. Ik kan je zeggen dat je dan tegen de nodige weerstand aanloopt. Daarnaast heb ik ook de manier van benaderen van eventuele prospects dusdanig veranderd dat dit ook in de markt de nodige wrijving gaf. Ik ben gestopt met het meenemen van stofstalen. Ik liet gewoon nieuwe kleden neerleggen in hun showroom zodat dit op een andere manier onder de aandacht kwam en bezoekers ze daadwerkelijk zagen liggen. Hierdoor ging het veel meer leven en kreeg het een organische vorm onder een bank of tafel. Ik kreeg en krijg gelukkig veel vrijheid vanuit ons bedrijf maar ondertussen ook het vertrouwen omdat ik heb aangetoond dat het werkt. ‘Ik kan er slecht tegen als dingen niet lukken: er is voor mij geen andere optie dan m’n gestelde doel te laten slagen. Dan scheelt het wel dat je in een familiebedrijf werkt en de lijntjes net wat korter zijn’ .  

Emily gaf aan dat haar blik op het salesvak behoorlijk is veranderd sinds ze vol aan de slag is als sales- en accountmanager: “Ik kom uit de wereld van de media, waarbij ik merkte dat ik daar niet op mijn plek was. Mijn vader vroeg of ik niet bij hem als accountmanager in het bedrijf aan de slag wilde gaan, mede omdat hij altijd al iets van commercie in mij zag. Op dat moment zag ik sales als iets pusherig waarvan ik laatst een mooie oneliner zag namelijk : “Commercie is als het verkopen van een tweepersoonbed aan de Paus.” Nu ik er middenin zit zie ik dat dit verre van het geval is. Het is veel meer een kwestie van goed naar je klant luisteren om dan met het juiste advies te komen waarmee je de klant een stap verder helpt. Tenslotte wil ik nog benadrukken dat creativiteit een belangrijke rol speelt in mijn commerciële aanpak. Hierbij gebruik ik mijn opgedane ervaringen uit andere branches en maak er een cocktail van om deze vervolgens in te zetten. Ik denk dat iedereen wel iets heeft waarmee men kan opvallen en maak gebruik van deze talenten. Er zit altijd in iedereen wel iets dat je uniek maakt.

Dit is het Salesmotto van Emily Dobbe, sales en – accountmanager bij Karpi Group, één van de grootste producenten van vloerkleden in de wereld. Emily is daarnaast de winnaar van de verkiezing van de Young Sales Professional 2023. In haar rol bij Karpi heeft ze contact met architecten en projectinrichters die onder andere hotels en vakantieparken ontzorgen en daarmee voor hen de gehele aankleding van hun panden voor hun rekening nemen. Emily kijkt tweeledig naar haar motto. 

Elke week gaan we in gesprek met een salesprofessional over zijn/haar salesmotto. De gesprekken van dit jaar kun je terugzien in één overzicht.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen