Salesmotto Mike van Koppenhagen

Mike van Koppenhagen

Accountmanager regio oost

EPLAN Software & Services

Wat doet Mike?

Mijn rol is accountmanager regio oost bij EPLAN Software & Services. Wij zijn software leverancier om elektrotechnische systemen te ontwerpen. Hierbij kan je denken aan een productielijn en de aansturing ervan of bijvoorbeeld de aansturing van een schip. Vanuit EPLAN willen wij onze klanten door alle afdelingen binnen het bedrijf zo slim en efficiënt mogelijk laten werken. Het goed inzetten/gebruik van data is hierin belangrijk. Hierin ga ik het gesprek aan met de klant om de datastroom van binnenkomst tot oplevering/onderhoudt van de systemen zo handig mogelijk te gebruiken. Door de processen slimmer in te richten kan de klant het tekort aan technisch personeel opvangen. Met andere woorden kan de klant met mijn advies kosten besparen, kwaliteit verhogen en/of een kortere doorlooptijd hebben.

Wie is Mike privé?

Als mijn vrienden mij zouden moeten omschrijven zouden ze een sociale, vriendelijke en warmhartige jongen omschrijven. Wonen doe ik samen met mijn vriendin en puppy van 5 maanden aan de rand van Sonsbeekpark in Arnhem. Wandelen vond ik altijd wel fijn maar 4 maanden geleden toen de puppy kwam ben ik nog meer het park in gegaan. Verder ben ik redelijk sportgek, welke sport er ook op tv is ik kijk het wel. Of het Premier league voetbal is, Formule 1, veldrijden of tennis maakt mij verder niet uit. Mocht ik even geen zin hebben in sport dan ga ik graag met vrienden kaarten met een drankje er bij.

Wat is het Salesmotto van Mike?

Wie niet denkt in oplossingen blijft met een hoop problemen zitten.

Mijn eerste doel in het jaar is niet mijn target halen maar zorgen dat mijn klanten tevreden zijn. Zo heb ik meerdere malen omzet de deur gewezen omdat het niet de beste oplossing was voor de klant. Dan verdien ik misschien geen euro aan maar een tevreden klant is veel meer waard. Daarnaast weet ik ook dat als je klanten tevreden en blij met je zijn, dan komen die euro’s vanzelf en haal je je target ook wel. Daar ben ik heel creatief in, voor mij is er geen brug te ver. Als stap één wil ik intern alle kaders en mogelijkheden ontdekken om zo met een goede, slimme of creatieve oplossing te komen waar mijn klant het meeste profijt van heeft. Dat resulteert weer dat ik met een tevreden gevoel door kan om de volgende klant te helpen.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen