Nomineren Chief Commercial Officer van het jaar

20200305 SMA Sales Event Commercieel Directeur Gijs DerksDeze verkiezing is, sinds 2021 de opvolger van de Commercieel Directeur van het Jaar waarbij Gijs Derks van Renewi als laatste winnaar uit de bus is gekomen. Na een spannende strijd won hij uiteindelijk van Harry Homs van Internsnack en Niels van den Hoogen van Athlon Carlease. In een interview geeft Gijs aan wat hem deze reis heeft opgeleverd. De winnende pitch van Gijs is terug te zien op filmbeelden.

Onze vereniging organiseert deze verkiezingen reeds een groot aantal jaar. In de Wall of Fame is, vanaf 2005 een overzicht terug te vinden van de winnaars en de overige podiumkandidaten.

 

SMA logo QuestusDe SMA wordt in dit proces begeleid door professionals van Quaestus Executive Leadership. Zij zorgen er voor dat er uiteindelijk drie goed gescreende kandidaten op het podium staan.

 

Profielfoto Gerard-Ketelaar Quaestus Partner SMA Verkiezing Commercieel Directeur van het JaarGerard Ketelaar, Managing Partner Quaestus : Wij zijn al ruim vijftien jaar toonaangevend in Executive Search en Leiderschap Consultancy. Wij bieden organisaties en talent een “secure base” waarbinnen we juist die leiders weten te plaatsen en begeleiden die met nieuwe innovatieve, commerciële ideeën komen en vernieuwing weten te realiseren. Wij voelen ons al jaren op een natuurlijke manier verbonden met de SMA en begeleiden, met bijzonder veel genoegen, de verkiezing van de “Commercieel Directeur van het Jaar”. Commercie is een van onze speerpunten, deze prijs sluit dan ook naadloos aan op onze deskundigheid en zorgvuldig opgebouwde netwerk van talentvolle commerciële leiders.

Gedurende het traject worden de kandidaten beoordeeld op een aantal criteria. Dit zijn :

  • Authenticiteit van de persoon;
  • Huidige functie, die bekleed wordt en de rol daarbinnen van sales;
  • Verantwoordelijkheden binnen in de eigen organisatie en de wijze waarop dit wordt ingevuld;
  • Klantgerichtheid;
  • Complexiteit van de business;
  • Behaalde resultaten in de afgelopen drie jaar, en het eigen aandeel daarin.

Via het aanmeldingsformulier is het mogelijk om een kandidaat te nomineren voor de verkiezing van de Chief Commercial Officer van het Jaar. De deadline hiervoor is 21 augustus 2021.