Partnership met het onderwijs

Als vakvereniging hebben wij ons ten doel gesteld om het salesvak verder te professionaliseren. Hierbij is een nauwe samenwerking met het reguliere onderwijs onontbeerlijk omdat hier de salesprofessionals van de toekomst worden opgeleid. Naast het accrediteren van opleidingen kennen we ook verschillende vormen van samenwerking waarbij o.a. de docenten van de opleiding up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van sales. Daarnaast kennen we vormen van lidmaatschappen waarbij de SMA samen met de betreffende opleidingsinstituut bijeenkomsten organiseert voor de studenten van de opleiding. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. een speeddate event tussen de leden van de SMA en de studenten. Dit voor een stageplaats of een daadwerkelijke baan. Door een dergelijk lidmaatschap biedt het opleidingsinstituut haar studenten een netwerk met een groot aantal commerciële bedrijven in Nederland.

Institutioneel lidmaatschap

 

In dit lidmaatschap zitten de volgende componenten:

  • Lidmaatschap voor 5 docenten van de opleiding met:
    • Toegang tot alle regionale bijeenkomsten;
    • Toegang tot het Landelijk en de Regionale Sales Events;
    • Wekelijks de SMA Nieuwsbrief

De jaarlijkse kosten voor dit lidmaatschap bedragen € 1.200,– (exclusief BTW)

 

Partnership met SMA

 

Bij een partnership met de SMA vindt er een upgrade plaats van het institutioneel lidmaatschap. De upgrade zal grotendeels bestaan uit het organiseren van bijeenkomsten, waarbij de SMA zorg zal dragen voor de invulling van het event. Hierbij valt te denken aan de volgende type events:

Beroepenvoorlichting

 

Dit is bedoeld voor de 1e jaar studenten, waarbij de SMA ervoor zorgt dat er een verscheidenheid aan salesfuncties aan bod gaan komen. Op deze manier kunnen de studenten zich een beter beeld vormen van de toekomstmogelijkheden in hun gekozen werkveld.

Sollicitatie Event

 

De 2e jaar studenten die vlak voor hun stage zitten, is voor deze bijeenkomst de doelgroep. Tijdens dit event worden er verschillende workshops georganiseerd over het thema solliciteren. Dit gaat uiteraard in overleg, zodat er geen overlap zal zijn met de reguliere lessen die gegeven worden. Daarnaast zal er een check van de CV plaats vinden, zodat men op dit gebied goed beslagen ten ijs komt.

 

Speeddate Event

 

Tenslotte is er ook nog een event voor de 3e jaar studenten. Dat betreft dan het Speeddate Event. Tijdens dit Event zullen door middel van een speeddate het bedrijfsleven en de studenten aan elkaar worden voorgesteld. Op deze manier hebben beide partijen een goed beeld van elkaar, en wellicht kan er reeds zaken gedaan worden voor de toekomst.

Gastspreker

 

In samenspraak met het opleidingsinstituut zal een thema bepaald worden, waarna de SMA op zoek gaat naar een geschikte spreker over gekozen onderwerp. De SMA zal hierbij zeker ook op zoek gaan naar oud-winnaars of – winnaressen van de recente verkiezingen.

Kosten Partnership

 

De kosten van een dergelijk partnership is afhankelijk van het aantal te organiseren bijeenkomsten. De kosten bedragen momenteel € 750,– (excl. BTW) per te organiseren event. Indien er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een tweetal bijeenkomsten, zullen de kosten van het partnership € 2500,– bedragen. Dit is dan € 1.500,– voor de bijeenkomsten en nogmaals € 1.000,–  voor het institutioneel lidmaatschap. Voor de duidelijkheid, er zullen altijd separate afspraken gemaakt moeten worden voor de accreditatie. Dit geldt ook bij een partnership.

Interesse ?

 

Mocht u interesse hebben in een institutioneel lidmaatschap of een partnership dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Zij maken dan graag een afspraak, zodat we in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden verder kunnen bespreken. Wij zijn bereikbaar via 0348-495056 of via het volgende e-mailadres: secretariaat@sma.nl