Profiel Christoph Kleiren

20210318 SMA Verkiezing Salesmanager Christoph Kleiren“ Hilti is als multinational wereldwijd actief in de bouwsector, waarbij wij voornamelijk werken met een direct sales model. Voor ons betekent dit dat wij het merk, de fabrikant, de leverancier en de verkopende partij zijn voor onze klanten. In tegenstelling tot onze concurrenten werken wij niet met dealer netwerken en is onze kracht dat wij dagelijks in contact staan met de eindgebruiker. Wij bedienen de gehele bouwsector en hebben een breed product assortiment, de bouwsector is sterk gefragmenteerd en hier is onze salesorganisatie dan ook op ingericht met 17 verschillende sales teams. Zo ben ik in mijn rol als salesmanager verantwoordelijk voor het noordelijke team van “Staal-Metaal”. Kortgezegd zijn mijn klanten actief in de utiliteitbouw en zorgen zij voor het (stalen)frame en de buitenschil van gebouwen (gevels en dakbedekking).

In mijn team werken 10 Accountmanagers welke direct aan mij rapporteren. Daarbij wordt mijn team ondersteund door verschillende specialisten om specifieke en complexe vraagstukken voor klanten op een goede manier in te kunnen vullen. Ik heb een omzet verantwoordelijkheid van 6,4 miljoen euro (8% van totale omzet Hilti Nederland) en ben ook verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van mijn team(leden). Dit onder het credo voor managers binnen Hilti “Develop your people, and deliver outstanding results”.

Door mijn rol als salesmanager ben ik ook onderdeel van het middle management team van Hilti Nederland. Dit zorgt ervoor dat ik naast mijn sales verantwoordelijkheid, ook verschillende projecten oppak. Meest significante hiervan is mijn aansturing van een stuurgroep (samen met één collega salesmanager) voor consultants welke verantwoordelijk zijn voor ons belangrijkste service concept. In de afgelopen twee jaar hebben we het verkoopproces van deze service verder weten te professionaliseren en eind 2020 hebben we de directie geadviseerd om de consultants op andere manier in de organisatiestructuur in te passen, dit advies is overgenomen en is vanaf begin 2021 van kracht.”

Wie is Christoph privé?

 

Ik ben 31 jaar, woon in Amsterdam samen met Eline, wie ik sinds juli 2020 mijn vrouw mag noemen. Van oorsprong kom ik uit een klein dorpje in Brabant, genaamd Alphen vanwaar ik op mijn 27e naar Amsterdam ben verhuisd. Ik ben graag sportief en competitief bezig en voetbal dan ook al heel mijn leven fanatiek. Momenteel ben ik de trotse aanvoerder van het eerste elftal van Sporting Martinus, een lokale club in Amstelveen. Mijn vrienden en naaste familie zijn erg belangrijk voor mij. Naast de nieuwe mensen met wie ik in de afgelopen jaren bevriend ben geraakt, hecht ik veel waarde aan mijn vriendengroep waar ik mee ben opgegroeid. Ik kom uit een warm gezin en heb een oudere broer en zus. Inmiddels zijn daar ook twee neefjes en een nichtje bij gekomen, waarbij het nichtje, Guusje, ook mijn petekindje is. In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig, maar vind ik het ook heerlijk om te ontspannen door lekker uit (eten) te gaan, iets waar Amsterdam uitermate geschikt voor is. Mijn voorliefde voor innovatie en vooruitgang uit zich privé in een zwak voor gadgets. Zo hangt ons appartement vol met smart lampen, is vrijwel alles te bedienen  met Google home en registreert mijn smartwatch elke stap, dit tot hilariteit en soms ook ergernis van mijn vrouw.”

Salesmotto van Christoph

” Ik laat elke situatie beter achter dan ik hem aantref“.

“Mijn (sales)motto is om elke situatie beter achter te laten dan dat ik hem aantref. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat wanneer je de goede dingen blijft doen, de resultaten (uiteindelijk) zullen volgen. De basis om dit te bereiken is wederzijds vertrouwen en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door diversiteit in denken aan te moedigen, wordt ieder in zijn kracht ingezet en ondersteunen we elkaar waar nodig”

Ter aanvulling nog een mooie quote : “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships” (Michael Jordan)