Profiel, Erik van Essen

SMA Profielfoto Erik van Essen Commercieel Directeur 2018

Erik van Essen

Functie : Chief Commercial Officer

Bedrijf : Landal Greenpark

 

Omschrijving van Erik zijn huidige werkzaamheden

Samen met drie andere statutair directeuren ben ik verantwoordelijk voor de duurzame groei van ons mooie bedrijf Landal GreenParks. Met zo’n 3.000 Landal medewerkers, ruim 8.000 individuele huiseigenaren en een aantal strategische partners, spannen we ons elke dag maximaal in om onze gasten een onvergetelijke vakantie te laten beleven. Het afgelopen jaar ontvingen we 2,8 miljoen gasten in ruim 15.000 accommodaties.

En dat lukt niet alleen doordat onze 86 vakantieparken in negen Europese landen op de mooiste plekjes middenin prachtige natuur liggen; in bos, aan zee en in de bergen. Maar we werken hiervoor ook nauw samen met lokale ondernemers in de omgeving van de parken.

Verwachtingen van gasten overtreffen, een onvergetelijke vakantie bieden en daarmee een 9 of een 10 scoren, is onze ambitie. Landal GreenParks is mede door de extreme gastfocus, het vertalen van hun wensen, een succesvolle, internationaal groeiende vakantie-aanbieder. We blijven verder kijken en ontwikkelen en zullen bijvoorbeeld in 2030 klimaatneutraal zijn.

Ik ben eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Landal GreenParks merk in alle landen waar wij actief zijn. Dat betekent dat ik de teams aanstuur die zich bezighouden met revenue management, e-commerce development, datamanagement, product development, communicatie, marketing & sales en de customer contact centers.

 

Wat heeft de verkiezing Erik gebracht?

“De verkiezing van Commercieel Directeur van het Jaar heeft me veel gebracht. Het allerbelangrijkste is dat ik gedurende een aantal maanden stil heb kunnen staan bij de (achterliggende) redenen waarom ik zo geniet van het werken met mijn Landal GreenParks collega’s en van de partnerships die we hebben. Dat gebeurde op diverse momenten. En het leerde me weer inzien dat ik zo geniet van het dagelijks bezig mogen zijn met het verkopen van onvergetelijke vakanties in prachtige natuur. Ik heb door deze verkiezing mezelf beter leren kennen en mezelf sterker gemaakt. Daarnaast is het een enorme verrijking dat ik zoveel nieuwe bijzondere mensen heb leren kennen. Mensen met mooie gepassioneerde verhalen. Ik ben ervan overtuigd dat deze verkiezing me nog veel meer gaat brengen, zeker gezien mijn ontplofte LinkedIn account met ontelbare aanbiedingen en vragen om kennis te maken. En vanwege mijn drive om datgene wat ik geleerd heb in de afgelopen periode in de praktijk te gaan toepassen.”

Erik zijn salesmotto:

Ik kan het niet alleen. Succes heb je nooit alleen, dat creëer je samen

 

Erelijst binnen SMA

2018 : 2e plaats Verkiezing Commercieel Directeur van het Jaar

Klik hier voor de pitch van Erik van Essen tijdens het Sales Event 2019

 

Ranking SMA TOP-50

2019 : ..e plaats