Profiel, Glenn Timmer

 

Huidige functie : Sales Consultant

Huidige werkgever : Asito

Winnaar Young Sales Professional van het Jaar 2020

Ik ben Glenn Timmer en werk sinds 2019 als sales consultant bij Asito. In de 2 jaar die ik nu bij Asito werk verhuisde ik van het segment Onderwijs naar het segment Cure. Beide sectoren waar mensen centraal staan. En dat voelt goed. En juist, in deze toch wat vreemde coronatijd, versterken wij elkaar als twee vitale sectoren. Vanuit deze rol begeleid ik aanbestedingstrajecten die variëren in grootte van 2 tot 5 miljoen per jaar. Daarnaast zorg ik ervoor dat Asito nog meer als expert bekend staat in dit segment en geef ik in het Cure managementteam mijn advies over de strategie. Super uitdagend!

In 2020 begeleide ik verschillende aanbestedingstrajecten waar waardevolle win-win situaties gecreëerd zijn. Onder andere voor een praktijkschool waar wij als winnaar uit de bus kwamen door ons unieke opleidingsplan. Naast de garantie op een schone school, hebben wij een plan geschreven voor het structureel opleiden van hun praktijkschoolleerlingen. Met baangarantie bij Asito als vervolg. En ook binnen het segment Cure zoek ik graag naar deze win-win situaties. Zo heeft de zorg te maken met een enorm hoge werkdruk onder verpleegkundig personeel en een krappe arbeidsmarkt. Afgelopen maand hebben wij daarom bij een groot Academisch Ziekenhuis een inspiratiesessie gehouden over taakintegratie waardoor wij zorgtaken van hen uit handen kunnen nemen. Op deze manier blijf ik graag waarde toevoegen aan hun primaire proces.

20210305 Sales Event Young Sales Glenn Timmer

Glenn heeft aan de Young Sales Professional van het Jaar verkiezing van 2020 deelgenomen. Tijdens deze wedstrijd was hij Sales Consultant bij schoonmaakbedrijf Asito. Het houden van een pitch was één van de onderdelen tijdens deze verkiezing.  Wegens corona was het dit keer in een studio. Bekijk deze pitch.

Wat heeft deelname aan de verkiezing Glenn opgeleverd?

 

Het hele traject rondom de verkiezing voor Young Sales Professional van het jaar was voor mij echt ontzettend leerzaam. Het was een half jaar dat in het teken stond van groei. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Normaliter ben je altijd bezig met het onderscheidende vermogen van jouw bedrijf, maar nu werd je echt gedwongen om na te denken over jouw salesaanpak en hoe jij als persoon het verschil maakt voor klanten en collega’s. Door de verschillende vakjury’s en jouw eigen coach wordt je ook scherp ondervraagt op deze vlakken zodat je jezelf blijft ontwikkelen richting de finale. Naast het feit dat het meedoen aan en winnen van de verkiezing een enorme kick geeft, kom je in een netwerk terecht vol salesprofessionals waarin je veel kunt leren van elkaars aanpak en geïnspireerd wordt met interessante kennissessies. Ik kan het echt iedereen aanraden om mee te doen!

Salesmotto van Glenn

“Stop Selling, Start Helping”

“’Stop selling, start helping’ is een gezegde van Zig Ziglar. Ooit las ik een boek waarin stond: als je praat, herhaal je vaak wat je al weet, als je luistert, leer je vaak iets nieuws. De twee sluiten nauw op elkaar aan. Als je echt luistert, leer je waar een klant mee zit, waar die wakker van ligt, wat zijn dromen zijn en waar hij naar toe wil.”

Lees meer in het interview over zijn salesmotto wat wij met hem hebben gehad.