Profiel Hans Peters

SMA Foto Hans Peters

Hans Peters

 

Huidige Functie : Commercieel Directeur

Huidige werkgever : NS Reizigers

 

 

Hans over zijn huidige rol

 

“Samen met mijn afdeling van 300+ FTE’s ben ik verantwoordelijk voor de omzet van ruim €2 miljard van het reizigersbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen en alle commerciële activiteiten die daarmee samenhangen:

  • Omzet B-t-C: sales & marketing voor 9 miljoen particuliere klanten, CRM-programma NS Extra, Spoordeelwinkel, blad Spoor, joint promotions met Albert Heijn, Kruidvat, Efteling etc.
  • Omzet B-t-B: sales & marketing voor ca. 3000 zakelijke klanten
  • Studenten OV-kaart: contractmanagement met Ministerie van OCW

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het managen van ons klantoordeel en alle facetten van directe klantinteractie van de bedrijfsvoering van NS Reizigers met uitzondering van het klantcontact via direct personeel. Hieronder vallen marketing communicatie NS merk, OV-chipkaart programma, omnichannel strategie en digitale transformatie, customer experience management, reisinformatie en klantenservice”

 

 

Wat heeft de verkiezing Hans gebracht?

 

“De verkiezing tot Commercieel Directeur van het Jaar heeft me heel veel gebracht. Om te beginnen vond ik het proces naar de verkiezing toe heel leerzaam, professioneel en grondig. Hierdoor werd ik echt geprikkeld om het beste uit mezelf te halen. Daarnaast was het een mooie manier om mezelf en mijn bedrijf op de kaart te zetten. NS is niet bepaald een ‘love brand’. Maar deze verkiezing gaf mij de gelegenheid om onze transformatie naar een klantgedreven, agile ‘start-up’ van 175 jaar te presenteren. En om NS als aantrekkelijke werkgever voor commercieel talent en als mobiliteitspartner voor potentiële (zakelijke) klanten te positioneren. En tenslotte heeft het mijn netwerk flink vergroot en verbreed. Kortom, een unieke ervaring die ik niet had willen missen!

 

Salesmotto van Hans

 

“Het is niet de sterkste die overwint in de markt. Noch de slimste. Maar degene die zich het best aanpast aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften”

 

Erelijst binnen SMA

 

2016 : Winnaar verkiezing Commercieel Directeur van het Jaar

 

Ranking SMA TOP-50

 

 2017 : 6e plaats