Profiel, Harry Homs

“Als commercieel directeur en lid van de 3-hoofdige directie ben ik verantwoordelijk voor alle marketing – en sales activiteiten van Intersnack Nederland. Intersnack Nederland is als onderdeel van de Intersnack group verantwoordelijk voor het vermarkten van onze produkten in de Benelux, Scandinavië en de UK. Dit doen we met onze eigen merken; Chio, Pom Bear, Heartbreakers en Tyrrells maar ook met de merken van onze retail klanten (huismerken). Alle foodretailers behoren tot onze klantenkring voor de produktgroepen; noten, zoute snacks en pindakaas. Naast consumentenprodukten aan retail leveren wij ook nog ingrediënten aan industriële klanten, denk hierbij aan gehakte nootjes voor de koekindustrie en zijn wij voor een aantal grote merken actief als co-manufacturer. Naast de commerciële verantwoordelijkheid voor onze portfolio in Nederland, België, UK en Scandinavië, neem ik zitting in verschillende corporate platforms waarin vormgegeven wordt aan de strategie van de internationale Intersnack groep. Zo heb ik zitting in:

  • MET (Marketing Executive Team)
  • PLET (Private Label Executive Team)
  • NUT Team (team van specialisten die strategie op noten sourcing bepalen)”

.

Wat heeft de verkiezing Harry opgeleverd?

 

“Kort na de verkiezingen voor commercieel directeur van het jaar ging Nederland in een ,volgens sommigen, intelligente lockdown. Gevolg alle leuke evenementen, bijeenkomsten ,fysieke afspraken en sociale contacten gecanceld of anders in ieder geval. Maar voor ons commercianten toch echt wel minder…… minder in frequentie , minder in intensiteit, minder leuk, minder echt….. Ik heb dus niet ten volle mogen ervaren wat het toetreden tot de familie van commercieel directeuren binnen het SMA betekent of kan betekenen. Wel kan ik zeggen dat ik dankbaar ben voor het traject zoals we dat hebben mogen doorlopen en ben ik vooral dankbaar voor het feit dat ik zoveel mooie, interessante mensen heb mogen ontmoeten die iedere bijeenkomst , samenkomst of “training” tot een waar feestje hebben gemaakt. Leerzaam en zinvol zijn ook de peergroup bijeenkomsten die hoewel digitaal (of juist daar door) je allerhande concrete handvaten bieden in een kort tijdsbestek. Hoewel niet gewonnen, ben ik trots op de neergezette prestatie en presentatie en was het goed en leerzaam om ook je eigen carriere en activiteiten eens van een afstand te bekijken, te beschouwen, te evalueren.”

 

Sales Motto van Harry

“Resultaat is de som van je activiteiten.”

 

“Kansen zien en kansen benutten, Samen met een team werken aan het realiseren van gestelde doelen waarbij vertrouwen en vrijheid geven aan mensen in mijn ogen belangrijke factoren tot succes zijn. Als (kritisch) sparringpartner ben ik deel van het team en daag ik de mensen constant uit het beste uit zichzelf te halen. Humor, vertrouwen en competenties vormen het fundament van een goede organisatie die zijn doelen weet te realiseren. Om die doelen te realiseren zal je de goede dingen moeten doen en de dingen goed moeten doen , de som van al die activiteiten noemen we resultaat.”

Lees meer in een apart artikel waar Harry uitgebreid in gaat op zijn salesmotto

Erelijst binnen SMA

 

2019 : Tweede plaats verkiezing Commercieel Directeur van het Jaar

Klik hier voor de pitch van Harry tijdens het Sales Event 2020