Profiel, Joost van Alst

SMA Profiel Foto Joost van Alst

 

Huidige functie  : Accountmanager Goverment

Huidige werkgever : E-Storage

Derde plaats Verkiezing Young Sales Professional van het Jaar 2015

“In de functie van Teammanager Large Enterprise geef ik leiding aan 11 inside sales voor al onze Enterprise klanten. Dit alle relaties met meer dan 1000 medewerkers. Ik houd me bezig met de ontwikkeling van de mensen, het aansturen op de gestelde bedrijfs- en afdelingsdoelstellingen. Daarnaast ben ik druk met onze plannen voor de komende jaren en de toekomst van onze organisatie met een gezonde groeiambitie”

20160310 SMA Sales Event Pitch Joost van Aalst

 

Joost heeft aan de verkiezing van de Young Sales Professional van het Jaar 2015 deelgenomen. Tijdens deze wedstrijd moest hij optreden voor een vakjury en een pitch houden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.  Bekijk hier zijn pitch.

Wat heeft deelname aan de verkiezing Joost opgeleverd

 

“De verkiezing heeft mij in ieder geval gespreksstof opgeleverd op elk SMA event waar ik kom. Mensen herkennen je van die plek op het podium en dat is altijd aanleiding tot een leuke kennismaking. Daarnaast heeft me persoonlijk veel gebracht. Je leert in korte tijd zoveel over je eigen kwaliteiten en tekortkomingen die benodigd zijn in het vak sales. Met name dat stuk, sales, is wat deze verkiezing zo mooi maakt. Wat voeg jij nou toe aan die grote deal of bij die mooie klant. Ik kan veel van de zaken die ik heb  geleerd nu toepassen in mijn huidige rol. Daarnaast mag ik in de jury zitten in de halve finale van de YSP verkiezing waardoor ik mijn mening aan het aanstormende talent mag geven. Ook dat is zo leuk om te doen”

Salesmotto van Joost

“Wishing is not enough”

Joost zijn motto is afkomstig uit zijn tijd bij Centralpoint. “Ik had zelf eerst het motto: “behandel de klant zoals je zelf behandelt wenst te worden”. Echter, daar kreeg ik al eens de feedback op dat ik dat niet voor een klant kan invullen en dat zette me aan het denken. ‘Wishing is not enough’ hoorde ik van Rutger Sneep bij Centralpoint en die sprak me direct aan. Ik denk ook dat het veel meer past bij mij als persoon. Lees het interview wat wij met Joost hebben gehouden over zijn salesmotto.

Ranking SMA TOP-50 : 

2018 : 35e plaats