Profiel, Kirsten van der Vaart

Als sales consultant Zakelijke Dienstverlening bij Asito staan voor mij 3 kernwoorden centraal: samen, creatief en meerwaarde. Ik begeleid offerteteams voor aanbestedingen met daarin diverse collega’s; van tekstschrijver tot calculator, regiomanager en objectleiders. Ik stimuleer mijn teamleden om samen ons antwoord zo creatief mogelijk vorm te geven en op zoek te gaan naar een uniek antwoord op de vraag. Daarnaast bezoek ik (potentiële) klanten om hen te enthousiasmeren over Asito en ben ik altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Mijn doel is om de vraag achter de vraag te achterhalen: wat wil een opdrachtgever nou echt? Wat is hun werkelijke behoefte? Hun wensen gaan namelijk meestal verder dan schoonmaak.

 

Wat heeft de verkiezing Kirsten gebracht?

 

Door de verkiezing heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en heb ik geleerd om uit mijn comfortzone te stappen. Over je bedrijf en dienstverlening presenteren is iets wat ik vol passie doe, maar om ineens over jezelf te pitchen voor een groot publiek is toch iets anders. Vanaf het moment van de nominatie ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen kracht. Wat maakt mij anders dan anderen? Deze vraag heb ik aan meerdere collega’s, klanten en kennissen gevraagd, en elke keer kreeg ik hetzelfde antwoord; ‘Je bent authentiek’. Een antwoord waar ik in het begin niet veel mee kon, want wat is nou authentiek? Door mijzelf elke dag die vraag te stellen, heb ik geleerd om hier invulling aan te geven. Daardoor ben ik bewuster geworden van mijn eigen kracht.

Na inspirerende trainingen en hulp van mijn coach, stond ik uiteindelijk op het podium in Huis ter Duin (helaas als enige dame dit jaar). Ik mocht tegen 2 super gemotiveerde sales mannen strijden en ben trots op mijn 3e plek. Ik ben dankbaar dat ik dit gehele traject heb mogen meemaken. Naast mijn eigen groei heb ik ook veel nieuwe kennis opgedaan en inspirerende en motiverende sales professionals leren kennen

 

Sales Motto van Kirsten

Samen creëer je Meer Waarde!

 

Kortom; mijn doel is: het creëren van echte meerwaarde. Enerzijds door met collega’s samen een aanbod op te schrijven dat in de praktijk ook werkt. En anderzijds door met de klant samen verder te denken dan de initiële vraag. Bijvoorbeeld door samen een innovatief project te bedenken dat naast financieel ook sociaal en ecologisch meerwaarde biedt voor de lange termijn. Ik ga altijd voor een win-win situatie!

 

Erelijst binnen SMA

 

2019 : Derde plaats verkiezing Young Sales Professional en de winnaar van SMA Oost

Klik hier voor het optreden van Kirsten tijdens het Sales Event 2o2o