Profiel, Rene de Backker

Profielfoto, Rene de Backker

 

Rene de Backker

Huidige Functie : Commercial Director

Huidige Werkgever : Alliance Healthcare

 

 

Vorige werkgevers : Quantore, Mediq

 

 

Rene over zijn huidige rol

 

“Alliance Healthcare is een onderdeel van het internationale bedrijf WBA (Walgreen Boots Alliance) dat opereert in de complexe zorgmarkt met stakeholders uit zeer uiteenlopende bedrijfsculturen. Bovendien staat de zorgsector dagelijks in de schijnwerpers. Grote veranderingen doorvoeren is dan best een uitdaging. Wij investeren heel duidelijk in het ontwikkelen van nieuwe diensten , waarbij de beste oplossing voor onze klant centraal staat. In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn team een transitie doorgemaakt van een traditionele handelsorganisatie naar een professionele serviceprovider. Ik ben met een omzet van ruim € 1,1 miljard verantwoordelijk voor het aansturen en opbouwen van een zevental commerciële organisaties. Aandachtsgebieden: Marketing, Sales, Purchase, Strategie,en Innovatie met focus op transitie naar nieuwe verdienmodellen.”

 

 

Wat heeft de SMA Rene gebracht

 “De SMA is een geweldig platform om je netwerk te verbreden. Je komt een enorme verscheidenheid aan mensen en branches tegen. Dat biedt enorme kansen en boeiende gesprekken. Goed voor onze branche en goed voor ons bedrijf. Het winnen van de titel “Commercieel Directeur 2014″ was een enorm mooie ervaring. Een boost voor mijn team maar zeker ook voor mijzelf. Ik heb genoten in de afgelopen periode!” 

 

 

Salesmotto van Rene :

 

“Verdiep je in de strategie van de klant”

 

“Ga op zoek naar hun uitdagingen, hun bedreigingen. Alleen dan ben je in staat om te komen tot de juiste dienstverlening”

 

 

Erelijst binnen de SMA

 

2014 : Winnaar van de verkiezing van de Commercieel Directeur van de SMA

 

 

SMA TOP-50 2015: 3e plaats

SMA TOP-50 2014 : Geen vermelding

SMA TOP-50 2013 : Geen vermelding

SMA TOP-50 2012 : Geen vermelding

 

Het gehele optreden van Rene, tijdens het Sales Event 2015 is opgenomen

 

Voor verdere informatie over René, bekijk zijn profiel op LinkedIn