Profiel, Roos Tabak

SMA Profielfoto Roos Tabak Commercieel Directeur 2018 Top-5

Commercieel Directeur, Young Capital

Omschrijving van Roos haar huidige werkzaamheden

Als commercieel directeur ben ik eindverantwoordelijk voor alle (toekomstige) klanten van YoungCapital. Zowel voor de sales als het accountmanagement.Toen ik mijn carrière 14 jaar geleden begon, ging de omzet x 2 als ik dubbele uren werkte. Dat is inmiddels anders. Het National Account Team (NAT) van YoungCapital is nu 50 man (en voornamelijk vrouw) sterk en mijn werkzaamheden zijn verschoven. Echte impact kunnen we alleen als team maken. Ik zie het daarom als mijn plicht de teams te inspireren, richting te geven, uit te dagen en te helpen om iedere dag een beetje beter te zijn dan gisteren. Om dit goed te kunnen doen, is het noodzakelijk om te blijven begrijpen wat er bij onze klanten speelt, daar ben ik dan ook graag!

Binnen het NAT zetten we ons iedere dag in om bestaande klanten te WOW’en. Dit door te doen wat we hebben beloofd én een beetje meer. We delen kennis, denken drie stappen vooruit, inspireren de klant met rondetafelsessies, events en brainstorms, verbinden netwerken en adviseren de klant in allerlei HR-gerelateerde zaken, ook als ze niets met onze uitzendkrachten te maken hebben. Zo zijn we meer dan een leverancier, en worden we gezien als volwaardig strategisch partner. Goede sales kan gewoonweg niet zonder een goede samenwerking met de operatie en andere ondersteunende afdelingen als IT, Marketing en de backoffice. Vanuit mijn directie rol besteed ik veel aandacht aan het verbinden en optimaliseren van deze verschillende disciplines. Alles wat ik doe draagt uiteindelijk bij aan onze (lange termijn) groei!

Wat heeft de verkiezing Roos gebracht?

“In oktober werd ik genomineerd voor de titel ‘Commercieel Directeur van het Jaar’. Ik voelde er aanvankelijk weinig voor om aan deze verkiezing deel te nemen, want ik was druk met de groei van YoungCapital. De SMA wist me toch te overtuigen, het zou een fantastische reis worden en daar was geen woord aan gelogen! Het was een intensief traject waar ik bízar veel van heb geleerd! En een onstuimige reis, waarvan ik de finish bijna niet had gehaald door de gestrande Boeing 737 in Sofia waar ik toevallig in zat. Tweede worden vond ik even heel ‘stom’. Maar the day after was ik vooral dankbaar! Want wat heb ik veel geweldige mensen ontmoet. De support was overweldigend en de woorden van de jury waren een groot cadeau!”

Roos haar salesmotto:

 

“Eenmaal klant van YoungCapital, altijd klant van YoungCapital!”

Dat is hard werken én mogelijk. De formule hierachter is verrassend simpel: Doen wat je hebt beloofd, en een beetje meer!

 

Erelijst binnen SMA

2018 : 2e plaats Verkiezing Commercieel Directeur van het Jaar

Klik hier voor de pitch van Roos Tabak tijdens het Sales Event 2019

 

Ranking SMA TOP-50