Blog Oktober 2015 : Maurice Janssen Duijghuijzen

Wat levert de SMA Award nou op? 

 

Als de Young Sales Professional van het jaar, Merel Lamijer, aan je vraagt of je een blog voor de SMA wil schrijven dan zeg je natuurlijk geen nee. Nu alweer een half jaar geleden stonden wij samen met René de Backker als winnaars op het podium van het Sales Event in Noordwijk. Een grote eer want uit al alle sales toppers werden wij verkozen als winnaars. En in mijn geval ben je dan ineens Senior Sales Professional van het jaar. Of zoals mijn jongste dochter het na de bekendmaking zei: “Papa, jij bent dus nu de beste verkoper van Nederland?”.

 

Nu 6 maanden later kijk ik terug op een schitterend event en een fantastische tijd daarna. ”Maurice, wat heeft de SMA award jou nou opgeleverd?”. Dit is de meest gestelde vraag van collega’s en relaties. “Slapeloze nachten” zeg ik dan vaak met een lach. Maar gelukkig was het dat meer dan waard. Ik heb een fantastisch netwerk opgebouwd en nieuwe vriendschappen gesloten. De SMA award vind ik persoonlijk de mooiste waardering die je als sales professional in Nederland kunt krijgen. Een prestigieuze prijs die je wordt toegekend door zowel een vak jury alsook een kritisch sales publiek. Ineens openen zich deuren die anders gesloten blijven, word je uitgenodigd als spreker op events en gevraagd om jouw visie op sales te geven in interviews. En na bijna 20 jaar in het vak is het fantastisch om via dit podium je kennis en ervaring te mogen delen.

 

Het mooiste resultaat van de SMA Award is nog wel dat het mij, mijn team en de hele Ricoh sales organisatie een enorme boost heeft gegeven. De kracht van een competitie, één gezamenlijk doel en de wil om te winnen maken dat je vleugels krijgt. Ik sta dan wel op podium maar er staat een heel team achter me dat samen met mij wil winnen. En net als in een salestraject is het zoveel leuker en mooier om dat samen te vieren. Het winnen van de SMA award, de waardering van publiek en collega’s dat gevoel is echt onbeschrijflijk mooi en koester ik tot op de dag van vandaag. Een bijzonder woord van dank dan ook voor mijn coach Rob Heemskerk, collega en oud Senior Sales Professional Wendy Freriks en onze Commercieel Directeur Rached Dekker. Zij stonden, letterlijk, dag en nacht voor me klaar en hebben mij door dik en dun gesteund.

 

Maar dit moois begon allemaal met mensen die mij en alle andere kandidaten vorig jaar hebben genomineerd. Want zonder die nominatie hadden wij nooit op dat podium gestaan. Daarom vraag ik jou, mede namens Merel en René, om even 5 minuten de tijd te nemen om die ene topper die je kent nu te nomineren. Dat kan nog tot 14 november maar doe het gewoon nu via https://www.sma.nl/nominaties-sales-event-2016/. En wie weet staat jouw kandidaat dan straks op het podium om de SMA Award in ontvangst te nemen. Hoe mooi is dat, één iemand die het verschil kan maken. Het kan en jij hebt de mogelijkheid om dat nu te doen. Want soms is het niet het krijgen maar het geven dat zoveel leuker is, toch? Ik zie er nu al naar uit om jou en al die andere sales collega’s weer te zien op 10 maart in Huis ter Duin in Noordwijk voor het Sales Event 2016.

Share this