SMA Students, 11 maart 2015 : Sollicitatie Event bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Op 11 maart organiseerde SMA in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen het ‘SMA sollicitatie event’. Tijdens dit event – dat dit jaar alweer voor de vierde keer werd georganiseerd – krijgen tweedejaars studenten de kans om zich via verschillende workshops te verdiepen in verschillende aspecten op het gebied van solliciteren.

 

  

SMA Students 11 maart 2015 Sollicitatie Event Hogeschool Arnhem en Nijmegen trainingsburo WincDocent Stefan Renkema: ” Tijdens de workshops kunnen studenten leren waar werkgevers op letten bij het aannemen van personeel. En krijgen ze waardevolle tips van professionals die hier dagelijks mee te maken hebben. Bovendien kunnen ze ieder persoonlijk hun CV laten checken en krijgen ze de mogelijkheid om een echt goede Linkedin foto van zichzelf te laten maken door een professionele fotograaf. Op die manier komen ze op alle fronten goed beslagen ten ijs als ze gaan solliciteren voor een stage, en dat is waar wij als opleiding veel waarde aan hechten”. Een aantal relaties van de SMA gaven tijdens dit event een aantal workshops op het gebied van solliciteren. Medewerkers van het trainingsbureau Winc, gaven de studenten tijdens hun sessie inzicht in de manier waarop ze een “klik” konden gaan maken met hun gesprekspartners. Dit alles om met een succesvol resultaat uit het sollicitatiegesprek te komen.

 

 

SMA Students 11 maart 2015 Sollicitatie Event Hogeschool Arnhem en Nijmegen Ad VeldhuizenAd Veldhuizen, directeur en oprichter van AV Werving & Selectie en Ruben van den Burg, accountmanager bij OAD gaven een workshop met de titel: “Een stage is meer dan ervaring op doen! Tijdens deze sessie stond de vraag centraal wat een organisatie van een student verwacht. Ruben vertelde hierbij over de praktijk bij OAD en Ad deelde zijn ervaringen uit het bedrijfsleven. Beide mannen daagde ook de aanwezige studenten uit om hier zelf over na te denken. Volgens Ad is er namelijk geen eenduidig antwoord, en is het voor de student het beste om, door middel van tips en eigen inzichten, hier zelf achter te komen. Het gaat volgens hem niet alleen om het ontwikkelen van kennis en kunde, maar ook om je karakter. Door zelf na te gaan wat je wilt bereiken met een stage, en de organisatie te vragen wat zij verwachten kom je het verst. En doe vooral wat bij je past, benadrukte Ad, want Confucius schreeft 500 jaar voor christus al: Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.

                          

 

In de pauze was er de mogelijkheid om je CV door een aantal professionals van ASA Talent te laten bekijken en daar waar mogelijk nuttige tips en trucs van hen te ontvangen. Maarten van Steenbergen, Unit Manager van dit uitzendbureau, dat gespecialiseerd is in studenten: “Wij hebben het wederom als zeer zinvol ervaren en waren erg enthousiast over de motivatie en de leergierigheid van de aanwezige studenten. Als ASA noemen wij onszelf de Talentversnellers en dit kunnen wij mede tijdens dit soort momenten in de praktijk brengen. Wij krijgen er energie van om onze kennis en ervaring over te brengen op studenten die staan voor een belangrijke volgende stap in hun studie en/of loopbaan. Een goed CV is daarin een must en een mooie tool om jezelf te onderscheiden”

 

sma students 11 maart 2015 Sollicitatie Event Hogeschool Arnhem en Nijmegen Sales TomorrowIn een tweetal sessies hebben Olaf en Dave van SalesTomorrow, voorheen beter bekend als K2-B, de studenten meegenomen in een mogelijke carrière op salesgebied. Wat zijn de ontwikkelingen die je mag verwachten, en hoe speel je daar vandaag al op in? Een sessie waarin de bewustwording dat hun carriere nu al begonnen is en dat de studenten kapitein zijn van die eigen carriere centraal stonden. Olaf: ”Het blijft mooi om te zien hoeveel energie een groep jonge mensen uitstraalt. Zeker als je ze uitdaagt om eens wat langer bij hun eigen keuzes stil te staan.” Dave vulde dit met de volgende woorden aan :”Het blijkt dat er op de HAN veel aandacht aan sales besteed wordt in het curriculum. Wij doen dit soort dingen op veel hogescholen, maar die zijn niet altijd zo sales-minded als de studenten hier.”

 

SMA Students 11 maart 2015 Sollicitatie Event Hogeschool Arnhem en Nijmegen studenten bestuurManon Kovács, voorzitter van SMA Students binnen de Hogeschool Arnhem en Nijmagen, kijkt met een positief gevoel terug op de bijeenkomst : “Het was voor mij het eerste evenement als voorzitter van de SMA Students, en ik ben hartstikke trots op wat wij als studentenbestuur hebben neergezet. Tijdens de pauze kwamen de eerste positieve reacties en na afloop, tijdens de netwerkborrel, was iedereen enthousiast over het evenement. Net zoals vorig jaar kijk ik terug op een geslaagd evenement waarbij studenten inzicht hebben gekregen in wat bedrijven nu precies van stagiaires verwachten en hoe zij die verwachtingen waar kunnen maken.” 

 

Het sollicitatie event wordt traditioneel afgesloten met een netwerkborrel die dit jaar nog lang gezellig druk was!

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen