SMA accrediteert commerciële opleidingen HAN

SMA accrediteert commerciële opleidingen HAN

SMA accrediteert commerciële opleidingen HAN

Uitreiking SMA accreditatie certificaat HAN Jeanet Castel Eiso BleekerDe Sales Management Association (SMA) zet zich in om het Salesvak naar een hoger plan te brengen en doet dat onder meer door het onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar te brengen. De vakvereniging speelt een rol bij de accreditatie van kennisinstituten en opleidingen en kon op dinsdag 19 april een certificaat uitreiken aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Het gaat om de dagopleiding Commerciële Economie (CE) die heeft laten zien aan alle SMA standaarden te voldoen. “Deze erkenning betekent niet alleen veel voor de hogeschool, maar ook voor onze studenten,” vertelt Jeanet Castel, Coördinator Sales van de HAN. “Meer dan de helft van onze studenten Commerciële Economie ontwikkelt zich tot salesprofessional en dankzij deze accreditatie hebben zij na hun afstuderen automatisch een persoonscertificering en worden opgenomen in het SMA Sales Register. Deze accreditatie is een bijzondere erkenning en validatie voor ons salesprogramma.”

 

Startbekwame salesprofessionals

 

Stefan Renkema, hoofddocent Sales & Marketing bij de HAN: “Wij zijn al een aantal jaar achter de schermen bezig met het professionaliseren en versterken van onze dagopleiding CE in relatie tot sales. Inmiddels zijn we zover dat we met recht kunnen zeggen dat het een zeer waardevolle opleiding is, waar ‘sales’ een hoofdrol speelt en studenten klaargestoomd worden voor een baan als salesprofessional. We hebben veel kennisvakken op het gebied van Sales en leerlingen doen vanaf het eerste jaar van hun opleiding ervaring op in de praktijk. Op die manier komen ze, al tijdens hun studie, in aanraking met diverse toonaangevende bedrijven. De dagopleiding Commerciële Economie neemt studenten mee in de verschillende aspecten van sales en welke competenties daar bij horen. Je moet dan denken aan onderhandel- en gesprekstechnieken, analytisch bevragen én het analyseren van marktsegmenten en klantportfolio’s. We hechten veel waarde aan externe validatie van ons opleidingsprogramma door de SMA, omdat het een toonaangevende beroepsvereniging is. CE bij de HAN zorgt voor de juiste kennis én een prachtig netwerk.”

 

De SMA heeft een missie

 

De SMA heeft door het ontwikkelen van SMA-standaarden voor commerciële functies én opleidingen zich een leidersrol in het commerciële veld verworven. Als vakvereniging geeft ze mede sturing en richting aan commercieel Nederland. Het is de missie van de SMA om als vakvereniging dé autoriteit te zijn op het gebied van sales. Verenigingsmanager Eiso Bleeker: “We zijn blij met deze accreditatie van de HAN. Deze goed aangeschreven hogeschool heeft ervoor gekozen om de dagopleiding Commerciële Economie uit te breiden, zodat iedere student die deze opleiding volgt en succesvol afrondt, een SMA-certificaat ontvangt. Dit zal zeker tot gevolg hebben dat een nog grotere groep studenten wordt opgeleid om later aan de slag te gaan in het commerciële werkveld. In de komende jaren zullen zeer waarschijnlijk meerdere Hogescholen dit voorbeeld volgen.”

Share this