CanvassCompany ontvangt als eerste vergunning van AFM

CanvassCompany ontvangt als eerste vergunning van AFM

 

AFM verleent voor het eerst vergunning aan acquisitiespecialist

 

CanvassCompany uit Hilversum is de eerste onafhankelijke acquisitiespecialist aan wie de Autoriteit Financiële Markten een vergunning verleend heeft. Hierdoor voldoet CanvassCompany vanaf heden aan alle regels en wetgeving om financiële dienstverleners, volledig compliant, te ondersteunen bij het verbeteren van salesperformance en het ontwikkelen van new business.

 

De AFM maakt voor financiële dienstverleners zo de weg vrij om koude acquisitie te outsourcen. Voorheen moesten verzekeraars en intermediairs eigen mensen certificeren volgens de Wet financieel toezicht (Wft) om pro actief te mogen acquireren.

 

Volgens CanvassCompany directeur Edwin de Haas geeft de AFM hiermee het signaal af dat ze mogelijkheden wil bieden aan financiële dienstverleners om verantwoord aan acquisitie te doen mits er aan de wet- en regelgeving wordt voldaan. In het recente verleden zijn boetes uitgedeeld aan zowel partijen die zonder vergunning bemiddelden als wel aan partijen die deze bemiddelaars inschakelden.

 

De Haas schat dat vijfennegentig procent van de leadgenerators zonder vergunning bemiddelt voor financiële dienstverleners. De rest lift in zijn optiek mee op de vergunning van een enkel individu. Het is verboden voor een financieel dienstverlener om samen te werken met een bemiddelaar die niet beschikt over een vergunning. De Haas: “We zijn trots dat we het vertrouwen van de AFM zo snel hebben kunnen winnen. Binnen vijf maanden was het hele proces rond en de vergunning een feit. Daarmee bevestigt de AFM onze betrouwbaarheid, integriteit en financieel inhoudelijke kennis. Deze vergunning geeft ons een unieke positie in de markt en stelt ons in staat om ons groeitempo verder te verhogen.”

Share this