Verslag SMA Piet Heyn Award 2018

Een spetterende gala-avond in een schitterende ambiance. Het indrukwekkende stoomschip Rotterdam vormde op 1 november opnieuw het fraaie decor voor de uitreiking van de Piet Heyn SMA Award. Het was alweer de tiende keer dat deze prestigieuze award werduitgereikt . En dat de jury een winnaar moest kiezen uit een indrukwekkende lijst succesvolle bedrijven. Geprezen om zijn innovatiekracht, was Heembouw de uiteindelijke winnaar. Planon en Zelfstroom eindigden op de tweede en derde plaats.

20181101 SMA Piet Heyn Award Heembouw

De Piet Heyn SMA Award wordt uitgereikt aan organisaties die uitblinken op het gebied van ondernemersgeest en succes én die durven te vernieuwen en investeren. En dat doet Heembouw als geen ander. Toen het tijd was voor het hoogtepunt van de avond, de prijsuitreiking, nam Rinus Verhey, Commercieel Directeur van Heembouw, de bokaal dan ook met gepaste trots in ontvangst. “De jury was blij verrast dat wij als bouwer al zo ver zijn met het inzetten van data bij ons acquisitietraject. Sinds een aantal jaar zetten wij kunstmatige intelligentie in bij onze acquisitie. Wij hebben een systeem ontwikkeld, waarmee wij kunnen voorspellen welke bedrijven binnen drie jaar zullen gaan verhuizen. Dankzij de informatie die wij uit onze data-analyses halen, kunnen wij onze doelgroep heel gericht benaderen. Daarnaast werken wij veel met sensoren. Hieruit halen wij veel informatie over de gebruik van het gebouw en de staat van onderhoud. Daar stemmen wij vervolgens heel gericht de onderhoudscyclus op af. Het verzamelen van al die data is een langdurig proces, maar iedereen weet: meten is weten. We kunnen nu veel scherper schieten.”

Blij met exposure

Behalve de spreekwoordelijke eeuwige roem heeft het winnen van de Piet Heyn SMA Award ons ook veel exposure gegeven. Dat is heel belangrijk in een tijd waarin gekwalificeerd personeel schaars is. Ik zou het andere bedrijven zeker aanraden om deel te nemen aan de Piet Heyn verkiezing. Tijdens de selectieprocedure word je langs de meetlat gelegd. Waar sta je nu, op welke punten presteer je goed en wat is voor verbetering vatbaar? Het hele bedrijf wordt doorgelicht. Meedoen aan de Piet Heyn SMA Award is dus niet alleen een bijzonder leuke, maar ook een erg leerzame ervaring.

Van de avond zijn uiteraard foto’s gemaakt hetgeen een goed beeld geeft van de gezellige avond.

Sales motto's

Lars Nijhof

Sales Representative, Deltics

Hoe minder ik spreek, hoe beter het gesprek

Meer lezen

Emily Dobbe

Accountmanager Karpi

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Julia Neleman

Salesmanager, Sonicbee

“Wie luistert, weet meer”

Meer lezen

Sander Rooken

Accountmanager

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”

Meer lezen

Elise Nijenhuis

Key Accountmanager

“Het gaat niet om wat je verkoopt maar hoe je het verkoopt”

Meer lezen

2020

“Just do it” Cor Ludema Accountmanager Miele Professional Lees meer over Cor zijn salesmotto

Meer lezen

Marc van Hemert

Commercieel Directeur

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Meer lezen