10/01/2023 : Nieuwjaarsbijeenkomst

231101 nieuwjaarsbijeenkomst foto sma bestuurHet was na twee jaar eindelijk weer mogelijk. Een nieuwjaarsbijeenkomst waarbij we elkaar fysiek de hand konden schudden. Meer dan 150 SMA-leden hadden de weg weten te vinden naar Papendal. Het SMA-bestuur stond bij de deur om alle aanwezigen persoonlijk de beste wensen over te brengen. Na het nuttigen van wat hapjes en drankjes trapte SMA-Directeur Eiso Bleeker de bijeenkomst af. In het eerste deel stond hij kort stil bij het afgelopen jaar.  Een jaar waarin de SMA ondanks de coronaperiode meer dan vijftig bijeenkomsten rondom een inhoudelijk thema heeft weten te organiseren. Na deze terugblik op 2022 maakte Jaap Feijen van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen de cijfers van de SMA Sales Index bekend. Jaap gaf aan dat het vertrouwen van Commercieel Nederland voor 2023 licht is gedaald ten opzichte van 2022. Op onze website staat een verdere verdieping van de cijfers en de wijze waarop deze tot stand is gekomen. 

Na de bekendmaking van deze cijfers was het tijd om het jaarthema voor 2023 bekend te maken door SMA-voorzitter Pieter Paul Verheggen: Sales230111 nieuwjaarsbijeenkomst Eiso Bleeker en Pieter Paul Verheggen Vitality. Pieter Paul gaf aan dat verschillende ontwikkelingen bij leden aan deze keuze ten grondslag had gelegen. Hij noemde hierbij zowel de fysieke als geestelijke vitaliteit van een sales professional. Mede omdat mensen in dit vakgebied met alle corona maatregelen veel voor hun kiezen hebben gehad. Terwijl er wel verwacht werd dat de tent gewoon open bleef en door bleef draaien op hetzelfde niveau. En dat het belangrijk is dat hiervoor de komende periode aandacht gaat zijn. 

230111 nieuwjaarsbijeenkomst wim de bundelAls afsluiting van de nieuwjaarsbijeenkomst was het woord aan de commercieel directeur van het Jaar 2013 Wim de Bundel. Tegenwoordig werkzaam bij Ecclesia en schrijver van het boek “Geven is Leven”. Deze Rotterdammer nam de aanwezigen mee in de reis die hij persoonlijk de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Hij stond daarbij stil bij de leerpunten die hem dit hadden opgeleverd. Hierbij kwam de kracht van het geven terug. Hij sloot zijn verhaal af met zijn grootste inspiratiebron: de helaas veel te vroeg overleden Bibian Mentel. Na zijn laatste woorden was het tijd voor alle aanwezigen om te genieten van een heerlijk buffet. En om bij te praten aangezien sommigen elkaar soms twee jaar niet hadden gezien of gesproken. Op onze website is een sfeerimpressie van de gehele avond te vinden.

Sales motto's

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen

Diana Smith

Business Development Partner

“It takes two to tango”

Meer lezen