10 vragen aan Arnie Bal

Hoe is jouw carrière verlopen ?

 

20210219 SMA 10 vragen Arnie BalDe eerste stappen van mijn loopbaan waren in de vastgoed omdat dit mij een dynamische wereld met status leek. Ik kwam er echter snel achter dat je als makelaar snel het plafond hebt bereikt en het eentonig kan worden. Uiteindelijk lijken veel huizen op elkaar en daarnaast verkocht het zich bijna vanzelf. Ik heb in deze periode wel een deeltijdopleiding tot accountmanager gevolgd waarbij ik één dag per week naar school ging en de overige dagen als junior accountmanager bij het makelaarskantoor aan de slag was. Ik had voor deze opleiding gekozen omdat ik in mijn bijbaantjes in de horeca erachter kwam dat ik heel gemakkelijk contact met mensen leg maar ook dat ik goed bleek te zijn in het upsellen. Na voltooiing van deze opleiding ben ik op zoek gegaan naar een internationaal bedrijf waar ik mij kan bewijzen en er voldoende groei- en ontwikkelmogelijkheden zijn. Zo ben ik terecht gekomen bij Schneider Electric. Ik heb bij mijn keuze voor mijn huidige werkgever een aantal factoren laten meewegen zoals dat men wel innovatief en duurzaam moest zijn en uiteraard dat men zich voldoende inzet voor de ontwikkeling van mensen. Ik heb allereerst een traineeship heb gevolgd als inside sales rep. Deze heb ik afgelopen september afgerond waarbij mijn nieuwe functie inside-account rep/manager werd. Het leuke van mijn huidige rol is, is dat geen dag hetzelfde is en dat je bezig bent met het creëren en vervolgens invullen van de vraag bij de klant. Daarnaast zit ik ook nog in de board van het wellbeing team; ik vind het iets moois dat je in deze nare tijd mag meedenken hoe je de medewerkers het beste kunt helpen.

 

Wie is Arnie privé ?

 

Ik ben 26 jaar jong en woon in Delft waar ik ook geboren ben. Sinds kort woon ik, samen met een huisgenoot, op mijzelf in centrum van Delft. Ik ben iemand die graag met vrienden in de stad wat gaat drinken en naar de bioscoop gaat. Daarnaast fitness ik fanatiek om mijn hoofd leeg te maken en fit te blijven en tennis ik één keer per week. Als de mogelijkheid er is zie je me ’s winters zeker op de piste om te (après-)skiën.

Dit alles is wel heel erg lastig in deze tijd, ik probeer dan ook vaak te gaan wandelen en tot voor kort één keer in de week bij vrienden te gaan eten. Dit was in de tijd dat het nog mogelijk was om met z’n tweeën ergens naar toe te gaan. Deze tijden bieden echter ook mogelijkheden. Ik heb nu weer tijd om een boek te lezen wat ik vroeger ook graag deed en ik ga regelmatig nu een kop koffie bij mijn ouders of opa drinken.

 

Als kind wilde ik graag worden?

 

Vroeger was ik een vrolijke jongen die graag mensen om zich heen had, zo kwam ik erachter dat ik het fijn vind om met mensen te werken en iets goeds wil bijdragen aan de wereld. Ik wilde als kleine jongen bij de politie maar ik denk dat dat de droom is van bijna elke jonge jongen.

 

Wat was jouw eerste baantje?

 

Mijn eerste echte baantje was bij een uitzendbureau in de horeca. Ik heb gewerkt op festivals, concerten, theaters en restaurants. Hierdoor merkte ik in mijn werk dat ik stressbestendig ben en de rust kan houden; ook heb ik veel mensenkennis opgedaan.

Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?

 

In mijn eerste jaar bij Schneider Electric heb ik samen met mijn collega ons portfolio op het gebied van de infrastructuur voor elektrische voertuigen op de kaart gezet waardoor de omzet is gestegen. We hebben gefocust op deze oplossing en deze vervolgens onder de aandacht gebracht bij onze verkoopkanalen zoals automerken, energiemaatschappijen en andere verkooppartners met als resultaat dat er vraag werd gecreëerd bij deze partners. Hetgeen er vervolgens voor heeft gezorgd dat er omzet werd gegenereerd. Tevens hebben we succesvol alle neuzen dezelfde kant op te gekregen binnen Schneider Electric. Dit resultaat was nooit gelukt als we niet de aandacht van onze accountmanagers en overige collega’s hadden gekregen. Het is namelijk zo dat een laadpaal maar het topje van de ijsberg is van de infrastructuur daarna begint het pas lastig te worden vanwege allerlei verschillende vraagstukken op het gebied van vermogen, loadbalancen en brandveiligheid. We proberen daarom mee te denken en de beste oplossing in de markt te zetten door de accountmanagers te ondersteunen bij hun partners maar ook richting onze eigen EV-partners.

 

Wat is jouw belangrijkste levensles?

 

Heel cliché, maar voor mij is dat maak van jezelf geen ander; blijf in alles jezelf. Ik ben van mening dat je ware aard toch altijd wel boven komt, werk of privé.

 

Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Ik zou heel graag een periode in het buitenland werken omdat het mij uitdagend lijkt om in een andere omgeving te werken/wonen. Het is sowieso goed voor je talen en eigen ontwikkeling. Ik ben nog jong en als de kans er is en het is mogelijk zal ik zeker zo’n avontuur willen aangaan. Verder vind ik een functie als Vice President ook een uitdaging om naartoe te werken. Ik houd van verantwoordelijkheid en daarbij lijkt mij het aansturen van een team een mooie uitdaging om zo naar een gezamenlijk doel toe te werken.

 

Wat is jouw grootste bron van inspiratie?

 

Op het gebied van sales haal ik veel inspiratie uit de serie Mad Men met daarin als hoofdpersoon Don Draper als creatief directeur van een reclamebureau Niet perse op de man zelf maar de wereld waar die inzit de gesprekken die moet voeren met klanten en de tijd waar het zich in afspeeld. Ik vind het daarnaast prachtig om te zien als mensen, zoals bijvoorbeeld Steve Jobs of Barack Obama, ergens voor vechten en hun doelen uiteindelijk ook weten te bereiken. Tenslotte is er dan ook nog Darien Olien; een persoon die mij kan inspireren omdat gezond leven voor mij een belangrijke factor is. Dit in combinatie met duurzaamheid.

 

Wat is jouw grootste blunder in sales?

 

Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen en daarom lijken de blunders mee te vallen, haha. Er is er wel eentje, namelijk dat ik contact heb gelegd met bedrijven waarbij ik gebruik maakte van een hogere functie, namelijk die van salesmanager. Tot bleek dat diegene de salesmanager kende en dat was ik natuurlijk niet. Uiteindelijk kreeg ik hem wel aan de telefoon, daar ging het om.

 

Wat is het leukste salestraject dat je hebt gedaan?

 

Dat is voor mij echt het EV-portfolio geweest, zoals ik al eerder zei heb ik dit echt samen met mijn collega vanaf de grond opgebouwd tot iets moois.

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen