10 vragen aan Sabine Smit

Hoe is jouw carrière verlopen ?

 

20210507 10 vragen Sabine SmitTijdens mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs kreeg ik de mogelijkheid om naast mijn bijbaan bij BungalowSpecials.nl ook mijn scriptie te schrijven. Een mooie kans die ervoor heeft gezorgd dat ik na mijn scriptie direct als Account Manager Binnendienst Duitsland kon beginnen bij het moederbedrijf HotelSpecials.nl. Hier heb ik een onwijs leuke en leerzame tijd gehad en geleerd te onderhandelen, en dan ook nog eens in het Duits 😉 Na een kleine 1.5 jaar was ik op zoek naar meer avontuur en afwisseling en ben ik gestart als Contract Manager bij worldmeetings.com. Ik heb het hele land af mogen reizen naar allerlei soorten hotels, vergader- en evenementenlocaties om een samenwerking aan te gaan. De duizenden gesprekken met verschillende type mensen hebben mijn contactuele eigenschappen sterk ontwikkeld. Na drie jaar kreeg ik de kans (van voormalig voorzitter van SMA West Mirte Beugel) om te starten op de andere commerciële afdeling van worldmeetings.com: Sales & Accountmanagement. Wat begon als een Sales positie met 100% focus op acquisitie, is na verloop van tijd uitgegroeid tot een Accountmanagement functie met een divers takenpakket: van acquisitie, tot implementatie, accountmanagement en aanbestedingen. Hierin heb de verantwoordelijkheid voor zowel de coördinatie als het schrijven. De afwisseling, verantwoordelijkheden en strategische partnerships die ik met klanten opbouw, maken het werk super leuk.

Wie is Sabine privé ?

 

Ik ben geboren op 14 juli 1991 in Alkmaar, naar ik heb vernomen na een zeer lange bevalling. Niets voor mij, ik doe alles liever zo snel en efficiënt mogelijk! Sinds januari dit jaar woon ik in Den Haag, samen met mijn vriend en zijn dochter. Tijdens de lockdown periode hebben we optimaal kunnen genieten van ons nieuwe huis en heb ik nu heerlijk een eigen kantoorplek. In mijn vrije tijd dans ik graag bachata en salsa, of ben ik bezig met fotograferen en reizen. Je vindt mij zeker een paar avonden per week (als het kan ;)) op de dansvloeren m.b.t. fotograferen heb ik zelfs een eigen onderneming opgericht perfectshots.nl. In de uren die er dan nog ‘over’ zijn doe ik de Marketing, Sales & Administratie voor rawframes.nl. Het ondernemerschap en het visueel vastleggen van momenten zit in de familie!

Als kind wilde ik graag worden?

 

Stewardess, omdat de reiswereld en luchthavens mij altijd hebben aangetrokken. Vroeger pakte ik regelmatig de trein om gewoon even een rondje over Schiphol te lopen en vliegtuigen te kijken. Een dynamische wereld die mij nog steeds aanspreekt!

Wat was jouw eerste baantje?

 

Ik ben lekker vroeg begonnen 🙂 Op m’n 11e als bezorger van het zondagochtendblad in het dorp. Want wie meer geld wil dan het zakgeld, moet er wat voor doen! En dat dan soms ook nog in de stromende regen of vroege ochtend waarin je als puber liever uitslaapt. Dat is iets dat ik nog altijd meeneem: om iets te bereiken moet je er voor werken en daar horen soms ook minder leuke dingen bij, maar dat maakt het behalen van het eindresultaat des te leuker om bereiken!

Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?

 

Dat is eigenlijk niet 1 gebeurtenis maar een bundeling van. Door de vele gesprekken die ik gehad heb, heb ik mijn contactuele eigenschappen enorm ontwikkeld. Van een verlegen en stille afgestudeerde 19-jarige ben ik uitgegroeid tot een spraakzame en enthousiaste Accountmanager, en ben ik toch mezelf.

Wat is jouw belangrijkste levensles?

 

Mensenkennis: de meeste mensen deugen! Misschien moet ik het boek ook maar eens gaan lezen.

 Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Mezelf altijd verder ontwikkelen als strategisch partner voor relaties. En weer lekker terug naar fysieke overleggen!

Wat is jouw grootste bron van inspiratie?

 

Dat alles gebeurd met een reden. In het Surinaams ook wel: ala sani na boeng sani!  Als er iets gebeurt dat niet in mijn plaatje past of niet positief is, dan denk ik al vrij snel: er zal een reden voor zijn, laten we op zoek gaan naar een oplossing. In 9 van de 10 gevallen is dit gelukkig uiteindelijk ook zo!

 

Wat is jouw grootste blunder in sales?

 

Naast af en toe een glijer op een te gladde vloer met hoge hakken, denk ik toch het niet doorvoeren van een nieuw verdienmodel in het systeem. Vervolgens moesten mijn collega’s alle boekingen aanpassen, gaat dan je winst van het nieuwe verdienmodel…

Wat is het leukste salestraject dat je hebt gedaan?

 

Dit zijn toch wel de salestrajecten van grote commerciële organisaties of financiële instellingen waarbij ik van A tot Z (bijna) alles zelf heb gedaan: dus van eerste contact, tot offerte, contract en strategisch partnership. Dit geeft mij veel voldoening!

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen