10 vragen aan Sander Bennink

Carrière

 

SMA Profielfoto Sander Bennink Noord ZwolleSales en marketing lopen beide als rode draad door mijn carrière. Hoewel ik marketing heb gestudeerd, ben ik altijd actief geweest in sales. Zo ben ik begonnen bij een BHV-opleider waar ik dedicated telefonisch acquisitie deed. Bij het TT Circuit Assen heb ik geleerd dat een beleving, een verhaal neerzetten van onschatbare waarde is voor succesvolle sales. In mijn huidige rol als Commercieel Directeur bij Payned payrolling ben ik nog steeds veel bezig met storytelling en inbound marketing en sales. Wij begeven ons in de MKB markt en bedienen veel ondernemers in detailhandel. Voor hen is het belangrijk om zich te kunnen identificeren met ons verhaal.

Wie is Sander privé

 

Ik ben geboren op 15 december 1987 in Meppel en opgegroeid in Zuidwolde, een mooi Drents dorp net onder Hoogeveen. In 2015 hebben mijn vrouw (Mélanie) en ik een woning gekocht aan de rand van Hoogeveen grenzend aan een natuurgebied. Samen met onze zoon Nathan en dochter Phileine wonen we hier met veel plezier. In mijn vrije tijd speel ik drums in een band. Muziek maken is mijn grote hobby en een perfecte uitlaatklep na een drukke week.  Daarnaast maken we met ons gezin graag mooie reizen. Van de Fjorden in Noorwegen tot de jungle in Midden-Amerika, het kan ons niet avontuurlijk genoeg!

 

Als kind

 

Als kind wilde ik doen wat mijn vader deed. Mijn vader was ondernemer en had een eigen auto- en motorrijschool. Het drukke bestaan, maar aan de andere kant de vrijheid die je hebt als ondernemer, spraken mij heel erg aan.

 

Eerste baantje

 

Schoonmaker in de slagerij. Dat was hard werken zeg! Zaterdagochtend om 7:00 uur beginnen, de hele dag schoonmaken en ’s avonds om 18:30 uur vrij. Toch was het een mooie tijd waarin ik veel heb geleerd. Overigens heb ik daar ook mijn vrouw leren kennen 😊.

 

Trend in Commercie

 

Klanten gaan steeds meer kiezen voor authenticiteit en identiteit. Dat betekent dat wij transparantie moeten geven over de hele keten. Wat Pine en Gilmore jaren geleden al beschreven in hun boeken ‘Authenticity’ en ‘The Experience Economy’ zie je nu werkelijk gebeuren.

 

Trots op

 

In 2011 maakten we een gewaagde keuze door ons te focussen op inbound marketing en sales. Toen was het echt nog pionieren. Dat dit na al die jaren de basis is geworden van het succes van Payned, is wel heel gaaf.

 

Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Graag zou ik ons bedrijf nog bestendiger maken door het team met één of twee sales consultants uit te breiden. Op die manier kunnen we onze niches nog beter bedienen en ontstaat er ruimte om het bedrijf een stap verder te krijgen.

 

Inspiratiebron

 

De sales pitch van Sales Manager Alec Baldwin in de film Glengarry Glen Ross. Heel gaaf ter inspiratie.

 

Grootste blunder

 

Ik heb eens een gesprek gevoerd en die persoon 20 minuten lang verward met een andere klant. Compleet met klantgegevens betalingsgegevens etc. De klant liet het uit beleefdheid een tijdje doorgaan, tot het waarschijnlijk écht niet meer kon… en hij vertelde ik totaal iemand ander voor me had… Ai! Pijnlijk! Ik kon wel door de grond zakken! Gelukkig is hij nog steeds klant en kunnen we er nu om lachen.

 

Wat is het mooiste waar je ooit aan mee hebt gewerkt?

 

Toen ik BHV trainingen verkocht heb ik als jongeling de grootste order voor dat trainingsbureau ooit binnengehaald. Namelijk het trainen van de grootste uitvaartorganisatie van Nederland en het verkopen van 130 AED apparaten. Tot op de dag van vandaag is dat wel iets dat mijn verdere carrière heeft bepaald.

 

 

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen