10 vragen Manon Onrust

https://sma.nl/wp-content/uploads/20210618-10-vragen-Manon-Onrust.jpg

 

Manon Onrust

Partner/Managing Consultant

Q-Logic

Hoe is jouw carrière verlopen ?

 

Na het afronden van de HBO studie Management, Economie en Recht ben ik de IT detachering en werving & selectie ingerold. Bij mijn eerste werkgever heb ik mooie kansen gekregen om vanuit een startende commerciële Consultant functie door te groeien tot Sales eindverantwoordelijke. Het zelfstandig ondernemerschap kriebelde altijd al en ik ben het avontuur aangegaan en heb destijds mijn vaste baan opgezegd voor een tweetal interim new business opdrachten.

Van daaruit heb ik samen met een compagnon Blend Recruitment opgezet, werving & selectie specialist voor Sales en Customer Support functies. Met ontzettend veel plezier heb ik dit in 10 jaar succesvol opgebouwd met een groot netwerk van (vaste) opdrachtgevers en kandidaten. Omdat wij beiden onze carrière anders wilden voortzetten en ik het zelfstandig ondernemerschap nog niet wilde loslaten, ben ik in contact gekomen met Q-Logic. Q-Logic is een coöperatie van zelfstandig ondernemers, allen actief in de arbeidsbemiddeling en ieder vanuit een eigen discipline, zoals Finance, IT, Business Support en Sales. Vanaf mei 2019 ben ik verbonden als Partner.

Met ruim 15 jaar ervaring in de bemiddeling van Sales professionals heb ik een breed netwerk opgebouwd, waarbij ik opdrachtgevers landelijk bedien vanuit regio Midden Nederland en daarnaast actief betrokken ben bij Sales (vak)verenigingen en/of netwerken (waaronder ook de SMA als Regiovoorzitter). Kandidaten bemiddel ik naar functies van startend sales professional tot sales management voor IT, Software en Facilitair dienstverleners en overige zakelijke dienstverlening.

 

Wie is Manon privé ?

 

Ik ben op 13 maart 1980 in Hilversum geboren en daar nog steeds woonachtig. Ik ben getrouwd met Bart-Jaap en moeder van Joris en Josephine. Ik haal veel plezier uit krachttraining en yoga. In de weekenden en vakanties zeilen wij graag en ik hou van het bourgondische leven. In het weekend kook ik met regelmaat uitgebreid en ontbreekt het niet aan een borrel met zelfgemaakte hapjes met familie en vrienden.

 

Als kind wilde ik graag worden?

 

Als kind was ik altijd al een bezige bij en was ik veel buiten te vinden. Op onderzoek uit en hutten bouwen. Het spel ‘Landje veroveren’ was favoriet. Vroeger had ik niet echt een idee wat ik later wilde worden. Wél dat ik graag mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid wilde inzetten in een toekomstige baan. En dat is gelukt!

 

Wat was jouw eerste baantje?

 

Op koopavonden en in de weekenden heb ik naast mijn studie ruim 5 jaar gewerkt in een merk heren- en dames schoenenwinkel. De tijd dat de broques nog ‘hot’ waren onder een pak 😉 Grote diversiteit aan (vaste) klanten, waarbij het heel belangrijk was om te luisteren naar de wensen van de klant en hierbij het juiste advies te geven. Veel klanten heb ik al die jaren mogen voorzien van nieuwe schoenen. Het grootste compliment in die tijd was dat ze door jou wilden worden geholpen en wachten totdat je klaar was met een andere klant. En de verkoop zat er toen al in; ik wilde wel de beste verkoopster van de dag zijn (en dat lukte ha ha).

 

Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb?

 

Niemand dacht dat ik mijn vaste baan zou opzeggen voor het zelfstandig ondernemerschap. Op vakantie dacht ik: “Het is nu het moment; ik ga het gewoon doen”. En toen geschiedde op mijn 28ste. Ik ben tot op heden trots dat ik deze beslissing heb durven nemen.

 

Wat is jouw belangrijkste levensles?

 

Helaas zijn in mijn familie vrij jonge mensen overleden aan de gevolgen van kanker. Familieleden die volop in het leven stonden en nog zoveel hadden om voor te leven. Dit heeft mij nog meer bewust gemaakt dat het belangrijk is om in mijn werk te blijven staan voor mijn eigen kernwaarden en met oprechte interesse betrokken te zijn bij de bemiddeling van kandidaten. En we vergeten het allemaal, maar durf naar dierbaren uit te spreken wat ze voor je betekenen. Geniet, maak plezier en heb elkaar lief!

 

Wat staat er nog op jouw zakelijke Bucket List?

 

Een bucket list heb ik niet, als ik iets wil of ergens in geloof ga ik ervoor.

 

Wat is jouw grootste bron van inspiratie?

 

In het algemeen mensen die ergens voor gaan! Dat kan zijn op sportvlak, iemand die zijn eigen bedrijf weet op te zetten, iemand die resultaten weet te bereiken in een vaste functie. Mensen met energie en een doel. Het boek “De keuze” van Edith Eger ben ik momenteel aan het lezen en maakt veel indruk. Hoe ze om is gegaan met de gruwelijkheid van de Holocoast; iemand waar ik diep respect voor heb.

 

Wat is jouw grootste blunder in sales?

 

Iets met pumps en een stalen trap met gaatjes erin, was niet zo heel handig en elegant… gelukkig niet van boven naar beneden gevallen.

 

Wat is het leukste salestraject dat je hebt gedaan?

 

Het meest trots ben ik wel op accounts die ik vanaf nul heb mogen opbouwen tot strategische accounts. Wat begon met een eerste cold call, een kans en één bemiddeling zijn klanten geworden waarbij ik op meerdere disciplines heb mogen bemiddelen. Klanten waar ik al meer dan 10 jaar mee samenwerk en een waardevolle relatie mee heb mogen opbouwen. Het moment dat je door zowel je klanten als kandidaten wordt beloond met een attentie voor je inzet en betrokkenheid; daar doe ik het voor!

 

Mocht je geen lid zijn van de SMA en de SMA Weekly met daarin o.a. deze rubriek maar ook andere rubrieken waarin leden hun kennis delen willen ontvangen. Laat dan hieronder jouw gegevens achter.

Aanmeldformulier maandelijkse blog

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen