14-10-2019, SMA Sales Event Noord

De vijfde editie! Alweer een event van hoog niveau

 

Op 14 november gonsde het Noorden van Nederland van de Sales! SMA Noord organiseerde het event alweer voor de vijfde keer. En dat was te merken! In Pathé Groningen beleefden de deelnemers een topmiddag met presentaties en mooie netwerkmomenten. Het hoogtepunt was natuurlijk de Young Sales Professional verkiezing van deze regio.

20191114 SMA Sales Event Noord Wouter van Duren Connie Maathuis Sander BenninkDagvoorzitter Connie Maathuis zette de podiumkandidaten na een warm ontvangst met een goed verzorgde lunch, direct in de spotlight. Voor Cor Ludema (Miele) en Michael van der Felz (Triplepro) was dit best een spannend moment, want met hun pitch beten zij de spits af. Ze gaven een overtuigende presentatie, waarin hun passie voor het salesvak goed naar voren kwam. Dit ontging de jury niet, want de feedback over de performances van de twee jonge salestalenten was top. Over Cor waren zij het unaniem eens dat hij een gedreven en integere salesman is, met échte interesse in zijn klant. Hierdoor weet hij precies hoe hij waarde kan toevoegen met zijn oplossingen. Bij Michael zit sales in zijn bloed. Geef hem een doel en hij rust niet voordat hij deze behaald heeft. Klanten vertrouwen erop dat hij sámen met hen activiteiten ontplooit die leiden tot hogere omzet.

20191114 kandidaten SMA Noord Young Sales Cor Ludema Micheal van der FelzAan het einde van de middag werd de spanning opgevoerd: wie gaat er door naar de landelijke finales? Juryvoorzitter Douwe Pieter van der Galiën (Probo) gaf het verlossende antwoord en riep Cor uit tot de winnaar van regio Noord. Hij is daarmee de vierde kandidaat die opgaat voor een eventuele podiumplaats op 5 maart 2020 in Noordwijk. Naast de verkiezingen werden de bezoekers ook verrast met de ontwikkelingen op het gebied van sales. Vier sprekers gaven hun visie, volledig in lijn met het thema ‘Live your Potential’.

Maximaal productief in de 21e eeuw

 

William Hummel gaf tijdens zijn keynote ‘Maximaal productief in de 21e eeuw’ antwoord op verschillende vragen gericht op efficiënt werken, het verlagen van stress en het belang van rust.

20191114 SMA Sales Event Noord William Hummel– Hoe krijg ik dubbel zoveel gedaan in de helft van de tijd met meer rust, overzicht en plezier?
– Hoe minimaliseer je afleidingen en kom je keer op keer in flow?
– Hoe verlaag je stress en voorkom je burnouts?
– Hoezo krijg je betaald om te rusten?

William liet de aanwezigen inzien dat de antwoorden op deze vragen zijn belangrijker dan ooit. Dit komt omdat de afleidingen blijven groeien en onze vaardigheid om deze te weerstaan steeds slechter word.

Geen Kans bestaat niet

 

20191114 SMA Sales Event Noord Connie Maathuis Reitse SiebersmaReitse Sybesma gaf een indrukwekkende presentatie over de Tobias Sybesma Foundation, die hij oprichtte nadat zijn twaalfjarig zoontje overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. Een jongen uit Zwolle, die op bewegen was, ondernemend, creatief, behulpzaam en dromend van een volleybalcarrière in Italië. Maar zijn leven liep anders. Een tumor op zijn hersenstam veegde alle plannen van tafel.  Hoewel iedereen wist hoe deze gitzwarte reis ging eindigen, wist Tobias soms miraculeus te ontsnappen aan de dood en alles, maar dan echt alles uit het leven te halen. Zijn motto werd geen kans bestaat niet. Reitse ging in zijn verhaal verder in op de wijze waarop Tobias telkens weer een kans wist te grijpen. Uiteindelijk stierf Tobias op 31 juli 2018 aan de gevolgen van hersenstamkanker. Klik hier voor de volledige presentatie van Reitse.

Subconsious Influencing

 

20191114 SMA Sales Event Noord Martijn SchaapMartijn Schaap nam het publiek mee in de wereld van Subconsious Influencing waarbij de vraag ”waarom alles wat je nu doet niet bij draagt aan jouw succes van morgen” centraal stond. In zijn presentatie gaf hij de aanwezigen nieuwe inzichten, die mensen zou kunnen bewegen om anders te denken. Hij dook daarom in de overtuiging van mensen en past unieke concepten toe om duidelijkheid te scheppen waarom bepaald succes wel of niet behaald zou kunnen worden. Hij liet iedereen zien dan je soms met radicale disruptie anders moet gaan werken en denken om relevant te blijven. Alleen met deze stappen en inzichten kon je volgens hem zeggen; alles wat ik vandaag ga doen, zal bijdragen aan mijn succes van morgen. Klik hier voor de presentatie van Martijn. Tevens heeft hij een eigen You Tube kanaal over dit onderwerp. Klik daarvoor hier.

Geef oprechte aandacht

 

20191114 SMA Sales Event Noord Cees VerkuijlAls kers op de taart gaf Cees Verkuyl (Commercieel Directeur van Olympia én Commercieel Directeur van het Jaar) een keynote over wat iemand een goede commercieel directeur maakt. Hij gaf hierbij de volgende tips:

  1. Probeer te luisteren in plaats van te zenden
  2. Wees eerlijk en oprecht
  3. Durf je kwetsbaar op te stellen
  4. Geef oprechte aandacht (aan klant en collega)
  5. Verdiep je in de vraag achter de vraag
  6. Specialiseer je
  7. Geloof in jezelf en durf fouten te maken

Sfeerimpressie SMA Sales Event Noord

 

Tijdens het gehele event zijn er foto’s gemaakt, die een mooie weergave zijn van de sfeerimpressie van de middag. Klik hier voor de sfeerimpressie van het SMA Sales Event Noord

Sales motto's

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen

Diana Smith

Business Development Partner

“It takes two to tango”

Meer lezen