23/05/2023 : Algemene Leden Vergadering

Tijdens deze bijeenkomst bij ALD Automotive in Hoofddorp waren drie verschillende facetten in elkaar geschoven te weten de Algemene Leden Vergadering, de College Tour met de winnaars van het Sales Event 2023 en de proefritten met auto’s met de meest nieuwe elektrische  modellen.

Algemene Leden VergaderingOverdracht voorzitter SMA Pieter Paul Verheggen - Daniel Fischer

 

De start van de avond was de Algemene Leden Vergadering. Tijdens dit formele gedeelte werd door penningmeester Daniel Fischer stilgestaan bij de financiële cijfers van 2022. Zijn slotconclusie was dat de vereniging met een klein plusje het boekjaar kon afsluiten. Na het verlenen van de financiële decharge was er een terugblik op alle activiteiten van het afgelopen jaar. SMA-Directeur Eiso Bleeker bleef hierbij langer stil staan bij de SMA Studenten Sales Challenge. Een nieuwe verkiezing die vorig jaar voor het eerst plaatsvond en waarbij studenten van de verschillende hogescholen het tegen elkaar opnemen. In de afsluiting van de ALV stond een aantal bestuurswisselingen op de agenda. De termijn van Pieter Paul Verheggen was verlopen waardoor hij de voorzittershamer overdroeg aan Daniel Fischer. Die op zijn beurt zijn rol overdroeg aan Eric Fransen. Anne van Naerssen werd als nieuw bestuurslid geïnstalleerd. In haar rol zal zij zich voornamelijk gaan richten op de jongeren en hoe de SMA een betere aansluiting bij hen gaat vinden. Aftredend voorzitter Pieter Paul heeft een blog geschreven over de afgelopen vier jaar. Een periode die grotendeels bepaald werd door COVID-19. Deze blog is op onze website te vinden.

College Tour winnaar Sales Event 2023

 

College Tour winnaars Sales EventNa het formele gedeelte vroeg de kersverse voorzitter Daniel Fischer aandacht voor de College Tour met de winnaars van het laatste Sales Event. Hij had hierbij een aantal vragen voorbereid en was vanuit de zaal de mogelijkheid om vragen te stellen. Een greep uit hetgeen door hen verteld is : 

  • Young Sales Professional winnaar Tom Legerstee is business manager bij interim- en consultancy bureau Eiffel. Hij is bij dit Arnhemse bedrijf werkzaam binnen de overheidssector. In het traject richting de eindfinale had Tom een grote teleurstelling moeten verwerken omdat hij tijdens het Regionaal Sales Event Oost derde werd. Hij twijfelde sterk of hij door zou moeten gaan om zich als nog te kwalificeren voor het landelijke traject. Tom heeft zich uiteindelijk herpakt en is er vol voor gegaan. Hij verzamelde de juiste mensen om zich heen en is met de gekregen feedback aan de slag gegaan. Met de eindoverwinning uiteindelijk als resultaat. Het verkiezingstraject heeft hem geholpen om zijn stip aan de horizon en de weg ernaar toe scherper te definiëren.
  • Business Development Manager Benelux Emma Huizinga-Haverkamp van Control Risks adviseert klanten op het gebied van alle mogelijke risico’s die een bedrijf en/of hun medewerkers tegen kunnen komen. Deze winnaar van de titel Senior Sales Professional kon gezien de vertrouwelijkheid van haar dienstverlening niet altijd het achterste van haar tong laten zien in het verkiezingstraject. Haar pitch moest bijvoorbeeld volledig worden goedgekeurd door haar hoofdkantoor in Londen voordat ze deze mocht gebruiken op het podium in Noordwijk. Ze heeft het meeste genoten om van mensen buiten haar branche te horen dat ze op de goede weg is als sales professional. 
  • Luciën Kamps is werkzaam als Sales Director bij Planon. Een wereldspeler op het gebied van software voor alle processen in gebouwen. De salesmanager van het jaar is hierbinnen verantwoordelijk voor alle sales activiteiten binnen EMEA-West. Hij kijkt met een trots gevoel terug op het traject omdat zijn team met alle aandacht eveneens in het zonnetje werd gezet. Hij ziet de titel niet als een individuele prijs. Zijn optreden voor +/- 600 mensen in Huis ter Duin was voor hem een hele overwinning. 

Proefritten met de nieuwste modellen

 

Net als voorgaande jaren had ALD Automotive flink uitgepakt en stond een groot aantal auto’s gereed. De leden konden hierdoor een proefrit maken in de allernieuwste modellen vanTon Donderwinkel en Wilco van Schaik verschillende merken. Dit keer had Mark Goeman de volgende auto’s beschikbaar gesteld: Alfa Romeo Tonale, Opel Astra Sports Tourer, Kia Niro EV, Mazda CX 30/CX 60, Link & Co 01, NIO ET 5/ET 7, Mercedes EQB/EQE, Ford Mustang V8, Xpeng P7, Tesla Model Y en 3 en de Polestar 2 LRDM Performance. Hier werd door de leden gretig gebruik van gemaakt. 

We streven erna om van elke fysieke en online bijeenkomst een verslag te produceren. Dit voor het geval leden niet in staat om bij de sessie aanwezig te zijn. Alle artikelen hebben we verzameld in één overzicht.

Sales motto's

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen

Diana Smith

Business Development Partner

“It takes two to tango”

Meer lezen