Archief 27 januari 2015 : SMA Noord, Salesmanager in de Keuken bij RSE Telecom & ICT

Logo RSE Telecom & ICT

 

RSE Telecom & ICT: stevig groeien door gewoon te blijven

 

Archief, SMA Noord op bezoek bij RSE Telecom (27 januari 2015)Op 27 januari was SMANoord te gast bij RSE Telecom & ICT, een snel groeiende organisatie in het noorden. Joost Smits (30) neemt ons mee terug in de tijd. Hij groeit samen met zijn broer Gert in de horeca-zaak van zijn ouders (Gasterij Smits-Midwolda is een begrip in de regio) en Joost gaat (dus) naar de Hotelschool. Na enkele jaren loopt hij stage bij één van de meest luxueuze hotels ter wereld. Daar leert Joost pas écht wat gastvrijheid is en de klant centraal stellen.

 

Enkele jaren later krijgen Joost en Gert de kans om RSE Telecom over te nemen, een regionaal bedrijf met 13 medewerkers en vestigingen in Winschoten en Emmen. Joost en Gert bedenken zich niet en storten zich op dit avontuur. Ze maken een aantal cruciale keuzes zoals het combineren van vaste en mobiele telefonie, later het toevoegen van ICT en de strategische keuze om Business-partner te worden van KPN en Vodafone. Dit pakt enorm goed uit. Nu, 6 jaar later werken er 40 medewerkers, is net de nieuwe vestiging Groningen geopend, heeft het de bedrijf de Ondernemersprijs van Oost Nederland gewonnen.

 

Archief, SMA Noord : 27 januari 2015 : Salesmanager in de Keuken bij RSE TelecomRSE kenmerkt zich door ultiem klantgericht te zijn met aandacht voor de klant. Ludieke marketing-acties ondersteunen het 9-koppige buitendienst verkoopteam dat is gesplitst in farmers en hunters, die worden ondersteund door twee productspecialisten. Veel leads worden verkregen via bestaande klanten en de organisatie scoort op klanttevredenheid ongekend hoog, getuige de wekelijkse scores. Niet alleen bij de afdeling verkoop, maar ook bij de monteurs is hiervoor veel aandacht. Het verkoop-team wordt strak aangestuurd met een vaste week-agenda en het bijhouden van de sales-funnel. Dat geeft duidelijkheid en structuur en resulteert in een hoge productiviteit van de verkopers.

 

De ambities van RSE gaan verder. Het marktaandeel in Groningen moet fors groeien met de vestiging in Groningen en wat de volgende stap is…. Joost is daarover helder: “Wij willen doorgroeien en nóg meer schaalgrootte, dus verdere uitbreiding ligt voor de hand en is noodzakelijk in deze branche”’. We blijven RSE Telecom & ICT volgen!

Sales motto's

Salesmotto Emily Dobbe

Emily Dobbe

Sales en - accountmanager bij Karpi Group

Zonder wrijving geen glans

Meer lezen

Salesmotto Luciën Kamps

Sales Director EMEA West Planon Software

Stop met interessant te doen, wees geïnteresseerd!

Meer lezen

Harjan van Velthuizen

Salesmanager bij HSO

“Verkoop zo, dat een klant morgen weer bij je wil kopen. Je relatie met de klant moet oprecht, inhoudelijk en op basis van wederzijds vertrouwen zijn.”

Meer lezen

Salesmotto Christian Vijn

Salesmanager Xebia

Win-Win of geen akkoord!

Meer lezen

Manon van Valenberg

Teammanager New Business & Customer Succes Management, Infoland

Vrijheid, vertrouwen en verbinding

Meer lezen

Bianca Keijzer

Salesmanager, Centraal Beheer

Speel geen spel, maar speel

Meer lezen

Pourya Dadres

Account Executive, Zoom Video Communications

Selling is a craft. Be(come) an artist

Meer lezen

Olivier Rebollo

Business Development Manager voor West Europa

“Mensen doen zaken met mensen”

Meer lezen

Roy Coomans

Accountmanager Industrie

“Ken je klant door en door en zorg ervoor dat je klant jou kent”

Meer lezen

Annemarie Engels

Community Manager

“Connecting people drives sustainable business growth”

Meer lezen